Home

Nieuws

ForFarmers en Baks gaan vergaande samenwerking aan

ForFarmers Nederland en Baks Agri Foods gaan per 1 februari 2018 een strategische samenwerking aan.

Om de samenwerking vast te leggen hebben beide partijen een overeenkomst ondertekend. Het gaat om een uitruil van activiteiten. In de praktijk houdt deze samenwerking namelijk in dat ForFarmers Nederland de verkoopactiviteiten van vochtrijke voedermiddelen voor de varkenshouderij (met name wei-producten), en daarbij behorende klantenportefeuille, van Baks Agri Foods gaat overnemen.

Logistieke activiteiten naar Baks

Baks Logistiek neemt daar voor in de plaats de logistieke activiteiten (inclusief bijbehorend wagenpark en de chauffeurs) voor deze productstroom over van FF Logistics, de dochteronderneming van ForFarmers Nederland.

Efficiëntere keten

De reden voor de samenwerking is verdergaande efficiency. Voor zowel ForFarmers als Baks geldt dat de samenwerking past in hun beider strategische visie om er naar te streven de keten continu efficiënter te maken. Door strategisch samen te werken kunnen beide bedrijven zich nóg meer richten op hun eigen kernactiviteit. Voor ForFarmers is dat groeien in de Total Feed-business en voor Baks is dat groeien in de logistiek van vloeibare voedingsmiddelen voor mens en dier.

‘Zoeken naar strategische samenwerkingen om win-win situaties te creëren’

‘Waardeketen versterken’

“Dit is een mooi voorbeeld van hoe partijen de waardeketen voor zowel klant als voor beide betrokken partijen kunnen versterken”, zegt Jan Potijk, directeur ForFarmers Nederland in het persbericht. “Deze samenwerking past helemaal in onze strategie Horizon 2020 waarin wij nadrukkelijk zoeken naar strategische samenwerkingen om win-win situaties te creëren.”

Door de verkoop én de logistiek van deze productstroom efficiënter te organiseren, hopen ForFarmers en Baks dat het serviceniveau voor zowel leveranciers als afnemers van vochtrijke voedermiddelen ook naar de toekomst toe beter gewaarborgd is.

De verkoop van Vitagos en andere vochtrijke voedermiddelen blijven buiten de samenwerking

Samenwerking voor drie jaar

De strategische samenwerking is in eerste instantie aangegaan voor een periode van drie jaar, met de intentie om dit vervolgens voor onbepaalde tijd te verlengen.

In de praktijk betekent het dat vanaf 1 februari 2018 circa 160.000 ton vochtrijke voedermiddelen voor de varkenshouderij – met name wei-producten – van Baks Agri Foods via de verkooporganisatie van ForFarmers Nederland gaat lopen. De verkoop van Vitagos, een exclusief product van Baks Agri Foods en andere vochtrijke voedermiddelen die niet bestemd zijn voor de varkenshouderij, blijven buiten de strategische samenwerking.

Medewerkers op de hoogte gebracht

Daar voor in de plaats neemt Baks Logistiek de logistieke activiteiten voor deze productstroom over van FF Logistics, dochteronderneming van ForFarmers Nederland. Dit betekent dat de chauffeurs van FF Logistics, die op dit moment de stroom vloeibare voeders vervoeren, vanaf februari 2018 in dienst komen van Baks Logistiek. Baks Logistiek neemt ook de zes tankopleggers en trucks van FF Logistics over. Volgens ForFarmers zijn de betrokken medewerkers van FF Logistics inmiddels op de hoogte van de komende veranderingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.