Home

Nieuws 3 reacties

Beter Leven-keurmerk uitgebreid met milieucriteria

De ontwikkeling van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming gaat door.

Tien jaar na de introductie wordt gewerkt aan het opnemen van milieu- en natuurcriteria in het Beter Leven-keurmerk. Dat vertelde Bert van den Berg, programmamanager veehouderij van de Dierenbescherming, tijdens een bijeenkomst van de European Pig Farmers. Om dit te bereiken wordt samengewerkt met de stichting Natuur & Milieu. Tot dusver heeft Beter Leven-productie alleen betrekking op het dierenwelzijn.

‘Für mehr Tierschutz’

Naast verbreding richt de Dierenbescherming de blik ook op het buitenland. De Duitse zusterorganisatie heeft het label ‘Für mehr Tierschutz’. De bedoeling is de criteria van het Nederlandse Beter Leven in harmonie te brengen met het Duitse label. Duitsland is de belangrijkste exportmarkt voor de Nederlandse veehouderij. Als vlees van Nederlandse herkomst het Duitse label mag dragen, wordt de markt voor Beter Leven-vlees in een klap een stuk groter.

Laatste reacties

  • Tinus1

    Zien of natuur & milieu zich net zo constructief kan opstellen als DB. Tot nu toe valt het mee.....

  • farmerbn

    Je geeft ze één vinger...............

  • Bennie Stevelink

    Dit had de varkenshouderij in eigen hand moeten hebben en zich niet afhankelijk moeten maken van de Dieren Bescherming. In de melkveehouderij hebben we het via FC gelukkig nog wel in eigen hand (focus planet).

Of registreer je om te kunnen reageren.