Home

Nieuws 1 reactie

24 uur per dag online voer bestellen

Via het online platform CheapFeed kunnen veehouders 24 uur per dag, 7 dagen in de week voer bestellen.

Voor de veehouder die handig is met de computer en niet wil vasthouden aan een vaste leverancier biedt de dienst een uitkomst. Niet alle producten zijn altijd beschikbaar op Cheapfeed.com, dus de veehouder moet wel in de gaten houden wanneer een product online komt.

Voer voor diverse types vee

Op het platform staan producten voor de varkenshouderij, melkveehouderij, rosékalveren en vleesvee, maar ook voor geiten en schapenhouders.

Veehouders kunnen op de website kiezen voor diverse bijproducten en ruwvoeders, van palmpitschilfers tot gerstestro, van amypro tot bierbostel. Onder het product staat de minimale grootte van de bestelling. Ook staat de leverdatum van het product erbij en hoelang de aanbieding van een product nog geldt. Als een veehouder wil overgaan tot bestellen moet deze zich wel eerst inschrijven op platform, wat kosteloos is. Op die manier weet het bedrijf met wie het zaken doet zodra er een bestelling geplaatst wordt.

Afbeeldingen: Cheapfeed
Afbeeldingen: Cheapfeed

Zo op het oog lijken een aantal producten voordeliger geprijsd te zijn dan via de ‘gewone’ kanalen, maar in sommige gevallen komen er nog wel transportkosten bij. Die zijn zonder inloggen echter niet in te zien.

Samenwerking met diverse aanbieders

Het onlineplatform werkt samen met partners. Nu zijn dat Duynie en H Bieleman en er zijn gesprekken met een derde partij. Op den duur wil het bedrijf het aantal partners verder uitbreiden zodat er een groter aanbod beschikbaar is en veehouders kunnen kiezen tussen aanbieders. Voor CheapFeed is de belangrijkste eis aan de leverancier dat deze betrouwbaar is. Leveranciers moeten correct leveren, maar ook snel zijn met het afhandelen van de verrekening na leveren. Volgens het bedrijf wordt de verwachting bij de veehouders die al hebben besteld waargemaakt. Ook zijn er al vervolgbestellingen geplaatst door veehouders die hun eerste partijen geleverd hebben gekregen.

Extra verkoopkanaal

Voor de leveranciers biedt het platform een mooi extra kanaal op om voer te verkopen. Leveranciers kunnen de producten op de website plaatsen, bijvoorbeeld op Marktplaats. Zodra een veehouder bestelt via de site gaan de gegevens direct richting de leverancier. De verdere afhandeling en communicatie rondom de bestelling verloopt dan ook niet via het platform, maar direct via de leverancier van het product.


  • 24 uur per dag online voer bestellen
  • 24 uur per dag online voer bestellen
  • 24 uur per dag online voer bestellen

Het bedrijf heeft sinds de start, een paar maanden geleden, nog weinig reclame gemaakt rondom het initiatief; het wilde eerst rustig opstarten en daarmee de mogelijkheid hebben om erin te groeien, zodat het bedrijf een goede naam opbouwt. In de toekomst wil het bedrijf werken met kortingsvouchers voor bijvoorbeeld een eerste bestelling of bij het aanleveren van een nieuwe klant.

Breken met vaste leveranciers

Hoeveel ton wordt verhandeld op het platform wil CheapFeed niet zeggen, maar wel dat er wekelijks nieuwe aanmeldingen bijkomen. Het is nu afwachten hoe de dienst zich in de toekomst ontwikkelt en of veehouders bereid zijn te breken met hun vaste leverancier. Het geeft in elk geval een alternatief voor de huidige manier van het bestellen van ruwvoeders en bijproducten.

Eén reactie

  • John*

    aanbieden van gerst, tarwe, soja en mais zou ook niet misstaan op de site!

Of registreer je om te kunnen reageren.