Home

Nieuws

Biologische markt in Frankrijk groeit snel

In Frankrijk zijn in de eerste jaarhelft gemiddeld 21 boeren en tuinders per dag overgeschakeld op biologisch. De markt voor biologische voeding en andere producten is met 20% toegenomen, de snelste groei in jaren.

Over heel 2016 kan de marktwaarde daarmee uitkomen op €6,9 miljard, dat is weer €1 miljard meer dan in het voorafgaande jaar.

Dat meldt Agence Bio, het Franse agentschap voor de biologische land- en tuinbouw en voedingsindustrie. Halverwege dit jaar telde Frankrijk 31.880 biologisch werkende landbouwers, een aantal dat snel doorgroeit.
Agence Bio verwacht dat het areaal eind dit jaar de 1,5 miljoen hectare zal overschrijden; dat is dan 5,8% van het totale Franse landbouwareaal. Daarnaast zijn er in de eerste 6 maanden van dit jaar ook 1.200 nieuwe verwerkers bijgekomen, waarmee nu 14.300 bedrijven geregistreerd staan als producent van biologische waren.

Veel omschakelaars in zuivel

De ontwikkelingen gaan vooral snel in de zuivel. De afgelopen tijd zijn weer 560 boeren begonnen met de overgang naar biologische productie. Op grond daarvan verwacht Agence Bio dat er in 2018 30% meer biologische melk geproduceerd zal worden dan nu.

Lees meer over de biologische zuivelmarkt in Nederland en het omschakelen van gangbaar naar biologisch

Meer omzet via gespecialiseerde biologische winkels

Volgens het agentschap kopen negen van de tien Fransen biologische producten, 65% doet dat minstens één keer per maand. Tien jaar geleden was nog maar de helft van de consumenten geïnteresseerd. De omzet wordt vooral gestuwd door de sterke opkomst van gespecialiseerde biologische winkels en winkelketens. In dat segment werd daardoor in de eerste jaarhelft 25% meer omzet gegenereerd dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.