Home

Nieuws 5 reacties

Rijko stevent af op miljoenenverlies na slecht weer

Groenteverwerker Rijko heeft voor alle 60 werknemers werktijdverkorting aangevraagd. Het Brabantse bedrijf verwacht dit jaar miljoenen verlies te boeken.

Dat meldt directeur Marcel van Rijsingen in het Eindhovens Dagblad.

Het bedrijf levert conserven- en diepvriesgroenten. Normaliter levert het bedrijf circa 150.000 ton product, maar Van Rijsingen vreest dit jaar maar de helft van dat volume te kunnen leveren. Het bedrijf heeft last van door slecht weer mislukte oogsten. De grootste klappen vallen bij de wortels. Deze staan volgens het bedrijf te verpieteren op de natte velden. Ook de erwten en boontjes hebben zware klappen van het recente noodweer gekregen.

Laatste reacties

 • boer drenth

  wij hadden hier in het noorden ook een teelt gebied , maar dat moest weg , te ver weg en dus onrendabel .maar dan had je nu wel minder problemengehad , hier geen noodweer en water overlast.

 • oboerma1

  Ben geïnteresseerd in teeltgebied wat let u tel 0653149866

 • MJ Mulders

  en maar 1 cent van het contract af doen dat er nog wat boeren zouden terug trekken dus mooi werk dat rijko het deksel op zijn neus krijg

 • piethermus1

  Prijsverdubbeling voor conserven!. Ooit was ik conserventeler. Was teler van o.a. de Cooperatieve Verzendhandel. Maar die club is in het onderhandelingsspel kapot gemaakt. Bij de conserventeelt zijn de marges totaal uitgeknepen door de retailers.

 • Sj430

  Helaas voor Rijko maar inderdaad het deksel op de neus.
  De eigen telers en voornamelijk op klei, hebben de laatste jaren in moeten leveren.
  Contracten zijn steeds verder uitgeknepen. En als de teler misoogst heeft omdat ze langer op het veld moeten blijven staan, geeft Rijko ook niet thuis.
  Helaas zal de schade terug verhaalt worden op de boeren die dit jaar wel een goede oogst hebben. Conserven maffia krijgt nu zelf eens klappen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.