Home

Nieuws 3 reacties

PvdA Overijssel wil bevolkingsonderzoek naar Q-koorts

PvdA in Overijssel wil een grootschalig bevolkingsonderzoek naar Q-koorts. Aanleiding is de bijstelling van het aantal dodelijke slachtoffers van Q-koorts van 26 naar 74.

PvdA Overijssel kreeg steun voor een motie waarin statenlid Annemie Wissink oproept om bij het kabinet en de Tweede Kamer aan te dringen op een onderzoek onder mensen die het risico lopen om besmet te zijn. Daarnaast wil Overijssel graag advies van het kabinet om de risico’s van uitbraken van ziektes die gevaarlijk zijn voor mensen te verkleinen.

Op 30 juni heeft de nationale ombudsman aangekondigd opnieuw onderzoek te doen naar de lessen die zijn geleerd uit de aanpak van de Q-koortsuitbraak in 2007-2011.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Vandaag stond in de Twense Courant Tubantia dat GGD-arts Karel Soethoudt dit onderzoek zinloos vindt. In Twente zijn de afgelopen 5 jaar slechts 3 gevallen van Q-koorts gemeld. Dit jaar nog geen enkele. Volgens de arts hebben de genomen maatregelen goed geholpen.

  Het lijkt erop dat het onderzoek geen enkele medische noodzaak heeft maar door de PvdA en enkele actiegroepen slechts om politieke redenen wordt aangevraagd.

 • alco1

  Belangrijk doen.

 • agro1

  de uitkomst dus met vertrouwen tegemoet zien. of toch bibbers????

Of registreer je om te kunnen reageren.