Home

Nieuws

Belgen mogen Abengoa-fabriek overnemen

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is akkoord met de overname van de failliete bio-ethanolfabriek van Abengoa in Rotterdam.

De Belgische bedrijven Alcogroup, Vanden Avenne Commodities en Vandema nemen de fabriek over en hopen dat deze voor het einde van het jaar weer operationeel is. Volgens ACM blijft na de overname voldoende concurrentie bestaan.

Productiecapaciteit 1,2 miljoen ton graan per jaar

De fabriek is met een productiecapaciteit van 480 miljoen liter ethanol per jaar een van de grootste in haar soort in Europa. Bij volledige benutting van de capaciteit wordt jaarlijks 1,2 miljoen ton graan gebruikt voor de productie. Zowel tarwe als mais kan worden gebruikt als grondstof. De fabriek kan ook 360.000 ton DDGS leveren, een eiwitrijk ingrediënt voor veevoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.