Home

Nieuws 14 reacties

Achmea en Aegon weigeren schade uit te keren

Enkele grote verzekeringsmaatschappijen keren bij tientallen veehouders in Zuidoost-Brabant die op 23 juni door noodweer zijn getroffen, geen schade aan daken uit.

Het betreft hagelschade, zeggen verzekeraars Achmea en Aegon, terwijl de boeren alleen voor stormschade zijn verzekerd. ZLTO-voorzitter Hans Huijbers vindt de opstelling 'te kinderachtig voor woorden'. "Wij spreken over een ijsstorm en de grote verzekeraars verschuilen zich achter óf storm óf hagel", legt Huijbers uit. "Ze laten mensen in de kou staan."

Uit een inventarisatie onder ZLTO-leden blijkt dat Nationale Nederlanden, Delta Lloyd en Klaverblad wel uitkeren. Zij maken vanwege de bijzondere omstandigheden geen onderscheid tussen storm en hagel.

Extreme hagel uniek

De kwestie treft onder meer boeren in de omgeving van Luyksgestel, Deurne en Someren. Daken zijn tegen ‘gewone’ hagel bestand, maar de zogenoemde supercel van 23 juni was uniek, aldus ZLTO. Extreem grote hagelstenen donderden in een zware bui op de daken van woonhuizen maar ook stallen en schuren, met grote schade en soms gaten in het dak tot gevolg.

Het noodweer trof ook tuinders, maar die zijn verplicht verzekerd tegen hagelschade. Dat kippenboeren, varkensboeren en melkveehouders meestal geen hagelschadeverzekering hebben, kan hen niet kwalijk worden genomen, vindt Huijbers. “Dat is geheel te goeder trouw. Vaak op advies van de verzekeringsmaatschappij kiezen veehouders wel voor verzekeren voor storm en niet voor hagel.”

ZLTO wil leden ondersteunen

ZLTO zegt de druk op de 'weigerachtige verzekeraars' op om ook 'de soepelere lijn' in te zetten. "Wel dertig jaar premie betalen en dan nu zo weigerachtig? We zullen leden die niet voor hagelschade maar alleen voor stormschade zijn verzekerd en nu tegen problemen aanlopen, ondersteunen. We roepen leden nadrukkelijk op om zich te melden via meldschade@zlto.nl", besluit Huijbers.

Laatste reacties

 • vraagteken

  Waardeloos!

 • a van Gerwen

  Dit zijn de beruchte kleine lettertjes in de polis. Ik ben er een aantal jaren geleden wel op gewezen en heb daarna ook extra hagelschade voor gebouwen opgenomen, maar ik dacht voorheen ook goed verzekerd te zijn. Je bent dus wel erg afhankelijk van de verzekeringsagent om je daar op te attenderen.

 • boerderij12

  dus allemaal verzekering bij Achmea en aegon opzeggen

 • bertvaneck

  Deze dievenclub moet goed afgerekend worden ik wist dat ze onbetrouwbaar waren ben blij dat ik nooit een verzekering bij deze club hebt afgesloten ...

 • info36

  Stelletje schoften

 • yep

  als ik ergens niet voor verzekerd ben. verlang ik ook geen uitkering. anders wil ik graag mijn betaalde premie terug. ik heb namelijk wel premie betaald voor hagel... lto moet niet zo kinderachtig doen....

 • Flepke

  Zijn gelukkig zelf niet getroffen door hagel maar hebben dit in de week erna wel even nagevraagd en zouden bij stormschade ook hagelschade betaald krijgen moest ons dit overkomen.... interpolis verzekering onderdeel Achmea....of ben ik mis.. maar trek nu toch grote twijfel

 • ropsdairy

  waarom zou hagelschade aan daken vergoed moeten worden als je er ook niet voor verzekerd bent, hagel is hagel, of ie nu groot of klein is.

 • van someren

  vooral Interpolis weigert te betalen.
  onstaan uit de NCB ( zlto) laten zo hun oorspronkelijke oprichters goed in de kou staan. hier moet Huibers zijn pijlen maar eens op richten of is hij hier ook commissaris van?

 • pinkeltje

  Denk dat ze het ook nog nooit echt bij de hand hebben gehad dat er grote schade aan een dak was door hagel. En wie zich verzekert voor stormschade aan zijn gebouwen doet dat ook niet met het idee dat je dan ook meteen gedekt bent voor het geval er flinke hagelschade is. Je denkt toch eigenlijk dat je voor schade door noodweer verzekerd bent? Ik was me er eerlijk gezegd niet eens van bewust dat ik mijn gebouwen apart voor hagelschade kan verzekeren. Hoe zit dat met de particulieren in het dorp die daar vrij massaal ook het dak kapot hadden?

  Wat wel fijn is van al deze grote verzekeringsmaatschappijen is dat ze net als de banken de klant altijd centraal stellen. Dat geeft een veilig gevoel........

 • deer123

  regel 1 verzekering " we keren ten alle tijden niet uit , tenzij "

 • Guus Queisen

  Achmea is dat ook niet onze (voormalige....) boeren verzekeraar Interpolis??

 • edjd

 • Bressele-hoeve

  Opstappen bij die maatschappijen

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.