Home

Nieuws

Flynth wil maatwerk voor bezwaren betalingsrechten

Er is alsnog maatwerk nodig voor bedrijven waarbij betalingsrechten onjuist zijn vastgesteld of waar referentiewaardes niet kloppen. Dat vindt Flynth Adviseurs en Accountants.

Volgens Flynth zijn er nog tal van bedrijven waar de gegevens niet blijken te kloppen. Niet alle bedrijven waar het speelt hebben tijdig uiterlijk 15 mei bezwaar kunnen maken in combinatie met het overdragen van betalingsrechten volgens Flynth.

Volgens Hans Scholte, adviseur van Flynth in Noord-Holland, zijn alleen in zijn werkgebied 150 bezwaren ingediend op in totaal 400 aanvragen: "Bij ons zijn er relatief veel bedrijven met bloembollen, vollegrondsgroente en gewassen als aardappelen met veel grondruil", aldus Scholte.

Late vaststelling betalingsrechten

Hij wijst op de late vaststelling van betalingsrechten; in sommige gevallen was pas op 28 april duidelijk waar bedrijven aan toe waren. Scholte heeft daarbij talrijke beslissingen waarvan volgens hem duidelijk was dat ze niet konden kloppen. Flynth wijst op de strakke lijn die RVO.nl hanteert: Overgedragen betalingsrechten benutten in 2016 kan alleen als ze uiterlijk 15 mei zijn overgedragen. Later overdragen kan alleen als uiterlijk 15 mei een bezwaar is ingediend dat later gegrond wordt verklaard en waarin is aangegeven dat rechten worden overgedragen.

Zorgvuldig geformuleerd bezwaar

Flynth adviseert in ieder geval bedrijven waar verschil is tussen grond en rechten of de waardes niet kloppen om alsnog een zorgvuldig geformuleerd bezwaar te maken binnen de bezwaartermijn van 6 weken, inclusief de vermelding dat er nog rechten moeten worden overgedragen.

Lees meer over de Gecombineerde Opgave in het dossier

Of registreer je om te kunnen reageren.