Home

Nieuws 4 reacties

Opletten met bezwaar en overdracht betalingsrechten

15 mei 2016 is en blijft de uiterste datum voor het overdragen van betalingsrechten. Dat geldt ook voor bedrijven die bezwaar hebben gemaakt tegen de vastgestelde betalingsrechten of dat nog willen doen.

Dat meldt RVO.nl naar aanleiding van vragen die daarover binnenkomen.

Pro-forma

Wel kan een zogenoemd pro-forma bezwaar ingediend worden. Ook dat moet uiterlijk 15 mei 2016 worden ingediend als er betalingsrechten worden overgedragen. Met een pro-forma bezwaar hoeft niet gelijk het hele bezwaar ingediend te worden. De volledige onderbouwing van het bezwaar moet dan uiterlijk op 15 juni worden ingeleverd. De uitvoeringsorganisatie benadrukt dat altijd binnen de gestelde termijn bezwaar gemaakt moet worden, ook als dat een pro-forma bezwaar is.

Juiste gegevens doorgeven

Bij overdracht van rechten moet dat in het bezwaarschrift worden vermeld. Verder heeft RVO.nl de volgende gegevens nodig:

 • de naam en het KvK-nummer van de koper of huurder;
 • het aantal betalingsrechten dat wordt overgedragen;
 • is sprake van verkoop of verhuur;
 • bij verhuur heeft RVO.nl ook de einddatum van de verhuur nodig;
 • overdragen kan alleen aan een actieve landbouwer.

RVO.nl neemt contact op

Wanneer al een bezwaar is ingediend tegen de afwijzing van betalingsrechten, zonder aan te geven dat betalingsrechten worden overgedragen, dan is geen actie nodig volgens RVO.nl. Medewerkers van RVO.nl nemen dan contact op met de indiener van het bezwaar om te vragen of hij betalingsrechten wil overdragen.

Laatste reacties

 • aardappelboer

  Nog niks gehoord van RVO, ik weet het zo langzamerhand ook niet meer hoe het nu wel moet!! Wat een dikke bende daar bij RVO, je hoort niks, heb tal van bezwaren lopen waar je ook niks over hoort, nog steeds geen betaling ontvangen etc. Wordt tijd dat iemand daar de bezem is goed door heen houdt.

 • mariapeel

  Als het een boekhoud bureau zo met zijn klanten omgaat was ie snel failliet. Echt waardeloos.

 • jogeeldi

  RVO is ook geen boekhoud kantoor maar een instantie die boeren het leven zuur maakt en het G L B geld in hun eigen zak steekt door onmogelijk hoge boete s op te leggen
  Naar mijn idee komt dat omdat ze nog nooit gewerkt hebben

 • wiljo

  15 mei 2016 is de uiterste datum om dit jaar op te geven, de EU geeft RVO de ruimte om dit uit te stellen, maar minister van Dam gunt deze ruimte de landbouwers niet.
  Mijn opgave van 2015 en die van vele andere zijn nog niet eens beoordeeld.
  Stel de inzend datum gewoon met 1 maand uit , en contoleer en betaal eerst maar eens de opgaves uit 2015 uit!!

Of registreer je om te kunnen reageren.