Home

Nieuws

Bleker: sectoroplossing beter dan Haagse oplossing

Oud-staatssecretaris en voorzitter van Vee & Logistiek Nederland, Henk Bleker, roept de veehouderij op te voorkomen dat 'Den Haag' de problemen op lost in de veehouderij.

"Uiteindelijk zijn onze eigen oplossingen altijd beter dan die oplossingen die in Den Haag worden bedacht", zegt Bleker in een column.

"We moeten als veehouderijsectoren voorkomen dat we met de ene na de andere commissie worden opgezadeld, door als sectorpartijen - vóórdat men in 'Den Haag' het over ons heeft - de problemen gezamenlijk al aan te pakken." Bleker noemt de oplossing die de sector gezamenlijk treft voor het probleem met de te lichte kalveren als voorbeeld.

Kritiek op de vele commissies

Bleker is kritisch over de vele commissies die zich over de veehouderij buigen. Bleker ziet de commissies als praat- en adviesclubs die geen halve rooie cent hebben om echt iets in gang te zetten. Hij vraagt zich af of de Commissie van Uri Rosenthal met dé oplossing komt voor een vitale varkenshouderij. Bleker ziet meer in een diplomatieke opdracht voor Rosenthal om de Russische markt te heropenen voor varkensvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.