Home

Nieuws 1 reactie

Vion: Beter Leven kan ook in Duitsland

Volgens Vion-topman Francis Kint kan een dierenwelzijnsconcept zoals het Nederlandse ‘Beter Leven’ ook in Duitsland werken.

Kint deed de uitspraken in een interview met het Duitse vakblad Top Agrar. De topman verklaart het gebrek aan een dergelijk concept in Duitsland aan de omvang van het land en de mentaliteit van de Duitse levensmiddelenhandel. Een partij als Albert Heijn die een derde van de markt heeft en van dierenwelzijn een ondernemingsstrategie maakt, ontbreekt. Een goed concept houdt jaren stand en levert een meerprijs op, aldus Kint.

Resultaten vergelijkbaar met vorig jaar

Vion-topman Francis Kint verwacht dat de resultaten van de rundvlees- en foodservicedivisies dit jaar vergelijkbaar zijn aan vorig jaar. Toen leverden de onderdelen een gezonde winst op. Of de varkensvleesdivisie ook net zo goed presteert als vorig jaar, is volgens Kint de vraag. De vraag is of meer export naar China de hogere varkensprijs kan compenseren.

'Verplichte herkomstlabels gaan te ver'

Hij zegt in het interview ook dat verplichte herkomstlabels op vlees wat hem betreft te ver gaan en dat de ‘Brexit’ Vion op twee manieren raakt. Ten eerste maakt de val van het pond Nederlands varkensvlees voor Britten duurder en ten tweede is de vraag of het Verenigd Koninkrijk onderdeel blijft van de Europese interne markt. Ten slotte denkt de topman dat vaste prijsafspraken belangrijk zijn als Vion met Amerikanen en Brazilianen vecht om Aziatische klanten.

Eén reactie

  • John*

    met vion vaste prijs afspraken maken??? het is de meest wankele organisatie ik kijk wel uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.