Home

Nieuws 4 reactieslaatste update:7 dec 2016

Kamer neemt situatie over staatssteun hoog op

De Tweede Kamer neemt het hoog op dat staatssecretaris Van Dam (EZ) al in juli wist dat de Europese Commissie moeite had met het staatssteunaspect van de fosfaatrechten, maar in debatten heeft gezegd dat dit pas in september duidelijk werd.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts wil een brief van Van Dam waarin hij opheldering geeft. Hij kreeg hiervoor steun van SGP, VVD, D66, PvdD, ChristenUnie, SP, PvdA, PvdD en GroenLinks. Het verzoek om een debat wordt vooralsnog niet gesteund door VVD en PvdA, wel door de andere partijen.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts wil een brief van Van Dam waarin hij opheldering geeft.

SP hint voorzichtig op de vertrouwensvraag

SP-Kamerlid Henk van Gerven noemde voorzichtig de vertrouwensvraag. Als een bewindspersoon de Tweede Kamer verkeerd informeert, wordt dit hoog opgenomen. Dit kan tot het vertrek van een bewindspersoon leiden.

Van Dam: pas in september bleken het onoverkomelijke bezwaren te zijn

Dat de Europese Commissie Van Dam op 7 juli heeft geïnformeerd over de ongeoorloofde staatssteun werd bekend na schriftelijke vragen aan de Europese Commissie van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA). Van Dam reageert dat er inderdaad in juli al contact is geweest, maar dat pas in september duidelijk werd dat het om onoverkomelijke bezwaren ging.

Uitvoering fosfaatrechten jaar uitgesteld

Door het oordeel van ongeoorloofde staatssteun is de invoering van de fosfaatrechten voor de melkveehouderij een jaar uitgesteld.

 

Laatste reacties

 • jeannettedekker1

  Wat was er nou precies onoverkomelijk,daar hebben ze 3 mnd over gedaan,mij is het niet duidelijk,en als het Fosfaatrechten zijn,waarom zijn we daar dan nog over bezig.. Er zijn veel te veel vragen over die 3 mnd die bij niemand duidelijk zijn. En dan geeft zon Sinterklaas uit Brussel een vaag antwoord van jullie moeten vooral goed je best doen. Je zou ze toch!?!?!?!?

 • jeannettedekker1

  Nou en de kamer die neemt het heel serieus, Am me hoela

 • alco1

  Een ander slecht maken is het enigste wat ze kunnen.
  Besturen, daar krijgen ze hun salaris voor en dat is am me hoela

 • Wat wil je nu met ambtenaren, ze werken maar 4maand in het jaar zomerreses duurt 4 maand en winter idem. Als je iets wil bereiken zijn er weer verkiezingen en begint het liedje van vooraf aan. Daarom wordt er ook zoveel gepoldert in nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.