Home

Nieuws 1 reactie

Van Dam: overgrote deel bezwaren betalingsrechten niet te voorkomen

Het overgrote deel van de bezwaren over de uitbetaling van de betalingsrechten waren niet te voorkomen, omdat 2015 het eerste jaar van het nieuwe GLB was.

Dan zegt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) in reactie op Kamervragen van SGP en CDA over bezwaren op de betalingsrechten.

Van Dam verwacht dat alle 6.500 bezwaren uiterlijk 1 april 2017 afgehandeld zullen zijn. Op dit moment moeten nog 3.100 bezwaren worden afgehandeld. Van Dam verwacht dat 1.100 bezwaren voor het einde van het jaar behandeld zullen worden.

Begrenzing percelen

De bezwaren richten zich vooral op de vaststelling van de betalingsrechten, die voor een periode van vijf jaar geldt en de basis vormen voor boeren om in aanmerking te komen voor GLB-subsidies. Veel bezwaren gaan over de exacte begrenzing van percelen. Bij bezwaren die gegrond werden verklaard ging het in veel gevallen om aanpassingen tot 0,1 hectare op één of meer percelen.

Eén reactie

  • Grensboerke

    Deze man heeft helemaal geen idee waar hij over praat!
    Snel weg ermee, want hij maakt meer kapot dan menig voorganger.
    Wat momenteel gebeurt, heeft niets met beleid te maken maar is puur chaos.
    Niemand heeft hier iets aan, de beslissing die je vandaag neemt, is over twee weken weer achterhaalt omdat meneer weer iets nieuws uit zijn hoed tovert.

Of registreer je om te kunnen reageren.