Home

Nieuws 2 reacties

Ook Frankrijk heeft Partij voor de Dieren

In Frankrijk is een partij voor de dieren opgericht, die overweegt mee te doen aan de presidentsverkiezingen van volgend jaar.

De oprichters, die hebben gekeken naar het Nederlandse voorbeeld, willen zich richten op het welzijn van de dieren in het algemeen, maar hebben daarbij vooral de veehouderij in het vizier.

Minister voor dierenwelzijn

De partij wil dat de belangen van de dieren gaan meewegen bij de politieke besluitvorming. Daarbij gaat het onder meer om ‘respect voor hun levensbronnen, voor hun grondgebied, voor hun leefomgeving en voor hun mobiliteit’. Dat zou uiteindelijk moeten leiden tot een nieuw hoofdstuk in de grondwet over dierenwelzijn. Ook zou er een minister voor dierenwelzijn moeten komen 'om de bestaande banden tussen dat onderwerp en het ministerie van landbouw te doorbreken'.

Inspecties dierenbeschermers

In het voorlopige programma wordt veel aandacht besteed aan veehouderij en boerderijdieren. De groep wil dat organisaties voor de dierenbescherming het recht krijgen om veebedrijven en slachthuizen te bezoeken voor een inspectie. Ook willen ze onder meer het kappen van snavels van pluimvee, castratie, het vermalen van eendagskuikens en het geforceerd voeren van eenden en ganzen verbieden. Verder zouden binnen tien jaar alle boerderijdieren toegang moeten hebben tot de open ruimte.

Laatste reacties

  • Bloemestein

    Daar zullen de Franse boeren wel raad mee weten!

  • farmerbn

    De fransen staan nog te dicht bij de natuur waardoor de partij voor de dieren hier weinig aanhang krijgt. Enorm veel fransen jagen en eten bv graag ganzenlever. De hele franse keuken is gebaseerd op vlees / vis en bv slakken en de smullende fransman blijft dat nog wel even doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.