Home

Nieuws

OM eist €1,2 miljoen van vleeshandelaar Willy Selten

Het Openbaar Ministerie (OM) is nog niet klaar met voormalig vleeshandelaar Willy Selten. Aanstaande maandag begint een nieuwe rechtszaak, omdat het OM Selten zijn onterecht vergaarde voordeel wil ontnemen.

De rechtbank Den Bosch zal zich over de zaak buigen. Volgens het OM gaat het om €1,2 miljoen aan geschat voordeel dat Selten genoten heeft door in 2011 en 2012 paardenvlees als rundvlees te verkopen. Het vlees werd door Selten verwerkt in hamburgers, hachee en gehakt. Het gaat om ten minste 336.000 kilo aan vlees. Daarnaast staat Selten ook terecht voor het vervalsen van documenten.

In 2015 werd Selten voor deze grootschalige fraude met paardenvlees al veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. Tegen deze straf is Selten in beroep gegaan. Wanneer dit zal dienen voor het Hof Den Bosch, is nog niet duidelijk.

Selten moet €1 miljoen aan curator betalen

In augustus besliste de rechtbank Oost-Brabant al dat Selten €1 miljoen moet betalen als voorschot aan de curator, in verband met het faillissement van zijn bedrijf. De voormalig vleeshandelaar wordt hoofdelijk aansprakelijk gehouden voor de kosten die ontstaan als gevolg van het faillissement. Hem werd onbehoorlijk bestuur en het bewust overtreden van de regels ten laste gelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.