Home

Nieuws 8 reacties

Tarieven Rendac opnieuw omhoog

Destructiebedrijf Rendac wil de tarieven voor het ophalen en verwerken van tarieven voor 2016 met gemiddeld 4,4% verhogen. Hiertoe heeft Rendac een voorstel gedaan bij het ministerie van Economische Zaken.

Per afnemer kan het verschil in destructielasten uiteenlopen van -9% tot +15%.

Stoptarief en tarief per dier

De Rendac-tarieven zijn opgebouwd uit twee onderdelen: een 'stoptarief' en een tarief per dier. Het stoptarief wil Rendac met gemiddeld 4,7% verhogen, met als reden een daling van het aantal stops waardoor de kosten per stop stijgen. De tarieven per dier zouden in 2016 met gemiddeld 3,9% omhoog gaan.

De definitieve tarieven per diercategorie publiceert Rendac online na publicatie in de Staatscourant. De tarieven worden in de Staatscourant gepubliceerd wanneer de staatssecretaris van Economische Zaken het tariefvoorstel heeft goedgekeurd.

Verwerkingskosten dierlijk restmateriaal omhoog

Rendac verwacht dat de verwerkingskosten om dierlijk restmateriaal te verwerken tot eindproducten in 2016 met 7,4% stijgen, en dat de verkoopopbrengsten hiervan dit jaar met 13,6% toenemen. Daarnaast is in het tarief een tekort over 2014 verrekend. In de stijgende verwerkingskosten is daarnaast een te lage inschatting van de verwerkingskosten in 2015 verrekend, en verwachte extra afschrijvingskosten in 2016.

Laatste reacties

 • dereus

  wat een verschrikkelijk onzinverhaal.Het stoptarief kan een stuk naar beneden met de zeer sterk gedaalde brandstofkosten.De verkoopopbrensten nemen met 13,6 procent toe terwijl de verwerkingskosten maar 7,4 procent stijgen dus veel hogere winst. conclusie tarieven kunnen een heel eind omlaag.

 • pantass

  Het is tijd dat er concurrentie komt voor de rendac . . Zullen ze wel wat inbinden.
  Pas een ondergrondse kadaveropslag gelegd. Je kan, naar de ophaalkosten gekeken, beter 6 tonnen aan de weg zetten dan 1 ondergrondse koeling laten legen. In 1 zelfde beweging legen ze de zelfde hoeveelheid aan kadavers als in 6 tonnen. En 6 tonnen duurt 6 keer zolang als 1 ondergrondse koeling. Daarnaast moeten ze op het erf komen, dus moet er een erf abonnement komen.

  Als het voer duurder word kan ik ook niks extra bij de slachterij claimen. Laat het ze uitzoeken. Moeten wij ook.

  Het word tijd voor een concurrent. En niks anders.

 • nelis

  Bedankt LTO

 • spits761

  precies zo is het pantass.Het is ook precies wat de overheid wil,alle boeren naar de klote.Dan kunnen ze hun kadavers in het buitenland gaan halen,maar daar zullen ze niet zoveel potten kunnen breken vrees ik!!!RENDAC SCHAAM JE!!!!!!!

 • Farmer4life2

  Puur en puur monopolistisch gedrag.

 • boerderijveld

  Wat een kansloze instelling. Diesel is een derde goedkoper. Afzet van de restproducten loopt als een trein, maar toch de prijs maar weer eens verhogen. Dat is de afgelopen jaren ook nog bijna niet gebeurd. Stelletje schooiers

 • Jan van het Zand

  Amerikaanse multinational hee.....Hadden we kunnen weten....Of was de Rendac uitgepierd en moeten er heel veel investeringen verricht worden om de Rendac up-to-date te maken?

 • Jan van het Zand

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.