Home

Nieuws

Siekierski, voorzitter landbouwcommissie EP: 'Lidstaten en EU schieten tekort'

Brussel - De lidstaten en de Europese Unie hebben tot nog toe te weinig gedaan om de noden van de boeren te lenigen.

Dat zegt voorzitter Czeslaw Adam Siekierski van de landbouwcommissie van het Europees Parlement.

De landbouwcommissie van het Europees Parlement praat dinsdag met Europees landbouwcommissaris Phil Hogan in Straatsburg. "We moeten dinsdag bespreken hoe we kunnen samenwerken. We moeten verzekeren dat onze Europese boeren niet alleen komen te staan", aldus Siekierski.

Volgens de christendemocratische voorzitter moeten de interventieprijzen worden aangepast, zodat ze beter aansluiten bij de werkelijke productiekosten en de werkelijke marktprijzen. Daarnaast bepleit hij de invoering van nieuwe marktinstrumenten die de prijsschommelingen beteugelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.