Home

Nieuws 1614 x bekeken

Milieudefensie verwacht duizenden demonstranten tegen TTIP

Amsterdam - Op zaterdag 10 oktober organiseert een brede coalitie van organisaties, waaronder Milieudefensie en Greenpeace, een grote demonstratie 'Sla alarm tegen TTIP', tegen het omstreden handelsverdrag TTIP. Op Facebook hebben zich al bijna negenduizend mensen aangemeld voor het protest in Amsterdam. Ook tekenden al 85.000 Nederlanders een Europese petitie tegen TTIP, samen met bijna 3 miljoen andere Europeanen, aldus Milieudefensie.

Tijdens de bijeenkomst die om 13.00 uur op het Jonas Daniel Meijerplein begint, zullen onder andere de Amsterdamse wethouder Laurens Ivens, Europarlementariër Bas Eickhout en Dutch Dairymen Board voorzitter Sieta van Keimpema het woord voeren.
De demonstratie is volgens Milieudefensie bedoeld als pleidooi voor een duurzame, gezonde en rendabele economie, waarin de wetten door de burgers en hun vertegenwoordigers worden gemaakt, in plaats van door bedrijven. "TTIP leidt tot een 'race-to-the-bottom', bedreigt de democratie en verlaagt de standaarden op het gebied van milieu, dierenwelzijn en gezondheid", zegt Geert Ritsema van Milieudefensie.

Of registreer je om te kunnen reageren.