Home

Nieuws 2 reacties

'Gebrek NVWA-controle nekt kwaliteitssysteem'

Den Haag - De door het bedrijfsleven opgezette en gecontroleerde kwaliteitssystemen zijn ten dode opgeschreven, als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geen controles uitvoert bij ondernemers die zich daar niet bij aansluiten.

Die zorg uitte Jan Brok, secretaris van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, woensdag.

Animo neemt af

Brok zegt dat er afspraken gemaakt zijn tussen de NVWA en de pluimveebrancheorganisaties. Daarbij zorgen de organisaties voor controles binnen de eigen leden, die daarvoor ook betalen. Hij constateert dat de NVWA tot nog toe geen controles heeft uitgevoerd. Als de pluimveehouders weten dat de NVWA niet controleert bij niet-leden, neemt de animo om deel uit te maken van de brancheorganisaties af. "Daarmee wordt het systeem verprutst", aldus Brok.

'Niet voor niets om €50 miljoen extra gevraagd

Brok kreeg bijval van LTO-voorzitter Albert Jan Maat. Die zei dat LTO Nederland niet voor niets om €50 miljoen extra heeft gevraagd op de begroting van Economische Zaken voor de NVWA. "Dat is een zere plek", aldus Maat, daaraan toevoegend dat de NVWA geen nationale politie moet worden. "De NVWA moet goed op orde komen."

Laatste reacties

  • zon

    Welk concreet kwaliteitssysteem wordt hier bedoeld?

  • fransderondhoeven

    nvwa moet eerst leren productief te zijn kunnen ze veel meer doen met minder man

Of registreer je om te kunnen reageren.