Home

Nieuws 1 reactie

Opnieuw gevaarlijke onweersbuien verwacht

Zeist - Zware regen- en onweersbuien trekken woensdagmiddag en avond over Nederland. Weeronline.nl waarschuwt dat de buien lokaal erg gevaarlijk kunnen worden en mogelijk gepaard gaan met zeer zware windstoten van meer dan 100 km per uur. Het zwaartepunt ligt in de kustgebieden, aldus een woordvoerder woensdag.

Ook is er een kleine kans op windhozen.

In korte tijd kan veel regen vallen en zijn grote hagelstenen mogelijk.

Lokaal is deze maand al tweeënhalf keer de normale hoeveelheid regen gevallen. Gemiddeld over het land zal augustus als zeer nat de boeken in gaan met circa 127 mm neerslag, terwijl 78 mm normaal is. Lokaal kan de neerslag in augustus zelfs oplopen tot 200 mm, aldus het weerbureau.

Morgen langdurig regen

Donderdag wordt er langdurig regen verwacht. Pas vrijdag klaart het weer op, waarna het in het laatste weekeinde van de meteorologische zomer weer fraai weer wordt. Zaterdag is er veel zon met temperaturen van 23 in het noorden en 28 graden in het zuiden. Lokaal is onweer mogelijk. De verwachtingen voor zondag zijn nog onduidelijk. Waarschijnlijk begint de dag met regen- en onweersbuien, waarna de zon gaat schijnen en het broeierig warm wordt tot 30 graden in het zuiden.

Eén reactie

  • Foxxy

    Verlenging mestuitrijden zal er wel niet inzitten bij Dijksma
    net als superheffing renteloos uitsmeren over 3 jaar
    en een sobere knelgevallen regeling !


Of registreer je om te kunnen reageren.