Home

Nieuws 8 reacties

Geen uitstel voor mest op bouwland

Den Haag – Er komt geen uitstel voor het uitrijden van mest op bouwland en het later inzaaien van een groenbemester.

Dat heeft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken laten weten aan LTO Nederland. LTO heeft vorige een verzoek daartoe ingediend. Voorzitter Jaap Haanstra van LTO Akkerbouw is teleurgesteld over het besluit van Dijksma. Haanstra begrijpt niet waarom de situatie nu anders zou zijn dan in andere jaren. "De tarwe en andere granen komen door de nattigheid laat van het land", aldus Haanstra, "En als je nu groenbemesters inzaait zonder een gift drijfmest dan komt er van groei weinig terecht." Volgens Haanstra is het verzoek niet zonder goede reden ingediend. Bovendien zal nu in sommige gevallen kunstmest ingezet worden en dat kost onnodig geld.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  toch wel raar, dijksma beslist wanneer, hoe en hoeveel mest er gereden mag, bijna moet gereden worden, zou het niet tijd worden als ze het allemaal zo goed weet dat ze hierin ook finacieel risico zou gaan lopen, zomaar wat roepen kan iedereen

 • kleine boer

  Tis te nat anders zou ik bijna zeggen als we nu es met zijn alle na half sept gewoon gaan uitrijden als het kan op de wei  lijkt me sterk dat ze iedereen een bon geeft....Helpt beter denk als demonstreren

 • Alex63

  Als je minister, staatssecretaris of ambetenaar bent heb je schijnbaar overal verstand van. Mocht je toch per toeval ongelijk hebben dan kun je dat toch niet toegeven aan praktijkmensen of mensen die in de praktijk werken met al nhun ervaring en wijsheid! Misschien moeten we als landbouw toch eens iets van stage aanbieden en dan niet een stage om lekker te kletsen en eten en drinken maar laten zien hoe het echt werkt en waar we tegenaan lopen door allerlei onnozele regels, trouwens die druk zou toch afnemen? Ik merk met het 'nieuwe' landbouwbeleid weinig van, heb nog nooit zoveel in de gaten moeten houden of info opgevraagd als dit jaar door de verminderde regeltjes????

 • info463

  Ook argumentatie van Dijksma is van niveau dat aangeeft dat ze echt ongelooflijk ver van de landbouwpraktijk verwijderd zijn daar in Den Haag,  citaat van bericht van de website van cumela:

  <em>De staatssecretaris reageert hiermee op het verzoek van LTO om voor bouwland boven de grote rivieren het verbod uit te stellen. Argument hiervoor was de regen van de afgelopen twee weken. Het ministerie geeft echter aan dat er nog steeds een neerslagtekort is en dat er daarmee dus geen extreem natte omstandigheden zijn.

  </em>

 • En

  Het probleem ligt bij de ambtenarij in Nederland, want ook dit is haar door haar ambtenaren ingefluisterd.
  Er zijn teveel ambtenaren die zo van school bij de overheid aan de slag gaan en vervolgens allerlei onzinregels bedenken die mijlenver van de praktijk af staan. Het zou, voor het hele Nederlandse bedrijfsleven, goed zijn om ambtenaren pas aan te nemen wanneer ze minimaal vijf jaar in het bedrijfsleven hebben meegelopen.

 • puinhoop

  hoe meer boeren naar de bliksem hoe liever het de ambtenaren is. Nederland verzuipt zowat , maar het is eigenlijk nog best droog!!! Dijksma ga eens naar de Bommelerwaard. (er zijn geen plaatselijke problemen toch?) Wat  een niveau dat geklets.

 • agro1

  ach, we zullen het maar vergeven, want ze weten niet wat ze doen. wij zijn ontevreden, totdat u het bent.

 • landboer


  En ik vindt het maar raar om nu nog mest te <em>willen</em> uitrijden!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.