Home

Nieuws 4 reacties

Vlaamse boeren dreigen ook met actie

Antwerpen – De Flemish Milk Board FMB eist een kostendekkende minimumprijs voor melk, zoals ook in Frankrijk is afgesproken.

Komt die er niet, dan dreigt de bond van Vlaamse melkveehouders met blokkades naar Frans voorbeeld. ''Als hardere acties nodig zijn, dan zullen die er komen. Het gaat immers om het overleven van onze boeren en onze boerenerven", aldus Rik de Koninck van FMB.

De bond wil ook dat de ministers van landbouw 'hun verantwoordelijkheid opnemen door druk uit te oefenen op de zuivelindustrie en op de retailsector.' Bovendien zouden de bewindslieden bij de EU moeten aandringen op een snelle invoering van een nieuwe marktregulering.

Laatste reacties

 • piethermus1

  Ik eis...Ik eis.... Ik eis ook een kostendekkende prijs voor mijn graan... En dan wil ik daarbij nog een nieuwe trekker, een Mercedes, een cruise naar de caraiben...

 • Penkie Menki

  Klopt 100% 

 • piethermus1

  Ik ben het er wel mee eens uiteraard dat de marktmacht van sommige partijen te groot is en dat de algehele maatschappelijke verhuftering (sinds God niet meer bestaat voor velen en velen zichzelf tot God gemaakt hebben) in bestuur, en bedrijfsleven ons als landbouw maar ook de samenleving als geheel in gevaar brengt.

 • farmer4life1

  Graan is nog 170 euro de ton. Die is ook weleens 80 eurogeweest.... niet al het product van de akkerbouwers is slechts. Alleen de consumptie aardappelen is bar slecht. Desondanks steun ik verdere prijsverhogingen voor voedsel. Dus ook voor graan, varkensvlees en melk

Of registreer je om te kunnen reageren.