Home

Nieuws 1909 x bekeken 6 reacties

Noodplan voor Franse veehouders

PARIJS – De Franse president François Hollande wil woensdag in de ministerraad een noodplan voor de veehouderij bespreken. Hollande reageert daarmee op de aanhoudende blokkades door veehouders, vooral in Normandie.

Minister Stéphane le Foll van landbouw heeft al aangekondigd donderdag een delegatie van de veehouders op zijn departement te ontvangen voor overleg over de crisis rond de vleesprijzen. Bovendien voert le Foll voorafgaand met premier Manuel Valls overleg over mogelijke steunmaatregelen en met de staatssecretaris voor buitenlandse handel over ondersteuning van de export van Frans vlees. ''Ik vraag alle boeren te begrijpen dat we allemaal gemobiliseerd zijn en ook terdege weten hoe ernstig de problemen in de veehouderij op dit moment zijn,'' aldus le Foll.

Laatste reacties

 • Hans Sudfryslan

  Het blijven praatjes van de heren maar onder tussen gebeurd er gewoon niets . Politiek is overal het zelfde veel zeggen met geen inhoud .

 • farmerbn

  Het probleem in frankrijk is dat er veel sociale lasten zijn in een goed jaar (42% van de winst) met daar bovenop nog de belasting. Boeren willen dat niet betalen dus krijg je dat er geen reserves zijn omdat alles direct geinvesteerd wordt (in trekkers en machines). Als boeren nu van de politiek belastingvrij mogen sparen én zonder die hoge sociale lasten mogen reserveren dan komt deze actie niet meer voor.

 • Fermer

  Is hetzelfde probleem als in Nederland, in goede jaren betaal je veel sociale lasten en belasting. Dan kun je wel vragen dit te veranderen, maar dat zal niet gebeuren. Als kleine ondernemer ben je er voor de elite, je wordt geacht het land in de benen te houden middels goedkoop voedsel voor de burger, veel goedkope grondstof voor de multinational, en veel export. Goed voor elk land, en jij, je mag verder ploeteren op de wereldmarkt en je buurman is inmiddels je concurrent, en met soms wat mooie beloftes van je politiek voor de toekomst waar verder ook niets van komt, en verder niet zeuren.

 • Mozes

  @farmerbn #2, interessante informatie. Hiermee valt het gedrag van de Franse boeren beter te begrijpen. 

 • koestal

  volhouden veehouders ,laat je niet leiden door mooie praatjes

 • Schaap1975

  Deze boeren laten niet met hun sollen, ze gaan niet aan de praat maar tonen lef.
  Ook in nederland moet deze mentaliteit komen, niet maar blijven praten en steeds toegeven.
  tot zo ver en niet verder!!! en zo niet, acties tot mensen naar de boeren komen hoe het moet en niet andersom hoe hun het graag zouden willen zien.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.