Home

Nieuws

Foute publicatie PAS-wet op Overheid.nl

Den Haag - De wijzigingen in de Natuurbeschermingswet voor de invoering van de Programmatische Aanpak Stikstof zijn woensdag verkeerd gepubliceerd op de overheidswebsite Overheid.nl.

De verschillen tussen de gepubliceerde wijzigingen en de in de Staten-Generaal aangenomen wet leidden tot vragen Kamerlid Jaco Geurts. Geurts vroeg, mede namens zijn SGP-collega Elbert Dijkgraaf en VVD-Kamerlid Helma Lodders  wat de consequenties kunnen zijn van deze wijzigingen.

'Juristen grijpen alles aan om PAS aan te vechten'

Staatssecretaris Sharon Dijksma reageerde dat er juristen zijn die het PAS vanaf het begin af aan niet zagen zitten. "Zij zullen alles aangrijpen om om het PAS aan te vechten." Dijksma meent dat er meer samenzweringen zijn die ze liever achter zich laat.

Ontbrekend wijzigingsvoorstel

Jurist Franca Damen van advocatenbureau Linssen, die op Twitter de foute publicatie aan de kaak stelde, zegt in reactie op Dijksma: "Dan moet de overheid wel zorgen dat ze de zaken voor elkaar heeft. Wie wil weten hoe de wet in elkaar zit, raadpleegt Overheid.nl en niet het Staatsblad." In de gepubliceerde versie ontbrak onder andere een in de Tweede Kamer aangenomen wijzigingsvoorstel van de Kamerleden Lodders, Geurts en Dijkgraaf om  te kunnen terugvallen op externe saldering.

Wetswijziging in Staatsblad is geldend

De wetswijziging zoals  die is gepubliceerd in het Staatsblad is juridisch geldend.  Die publicatie is wel in overeenstemming met de wetteksten die in de Eerste en Tweede Kamer zijn aangenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.