Home

Nieuws 1 reactie

Waterschappen de boer op met waterzuivering

Amersfoort - De Nederlandse waterschappen slaan de handen ineen met Royal HaskoningDHV om een duurzame technologie om afvalwater te zuiveren, ook in het buitenland aan de man te brengen.

Dat maakten het ingenieursbureau en de Unie van Waterschappen dinsdag bekend.

Met de zogenoemde Nereda-technologie wordt afvalwater schoongemaakt met behulp van bacteriën. De installaties zijn goedkoper en kleiner dan de traditionele, verbruiken veel minder energie en hebben nauwelijks chemicaliën nodig. De technologie is ontwikkeld door de TU Delft en Royal HaskoningDHV, in samenwerking met de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en enkele Nederlandse waterschappen.

In Ierland is al zo'n zuiveringsinstallatie geleverd, waarbij een medewerker van Waterschap Vechtstromen deel uitmaakte van het team van Royal HaskoningDHV. De volgende klussen wachten in Brazilië, Australië en Zuid-Afrika.

Eén reactie

  • henkgrootens

    Schoenmaker houd je bij je leest!

Of registreer je om te kunnen reageren.