Home

Nieuws 5 reacties

PvdA houdt kruit droog in jachtdebat

Den Haag – De PvdA heeft in de Tweede Kamer nog geen definitief oordeel over het voorstel van de Partij voor de Dieren om de jacht op fazant, konijn, haas, fazant en wilde eend te verbieden.

De Kamer sprak donderdagavond over de initiatiefnota van de Partij voor de Dieren om het verbod op de plezierjacht te regelen in de Natuurwet. De PvdD heeft wel de steun van de PVV, GroenLinks, SP en de fractie Klein. Als de PvdA het initiatief steunt, kan het voorstel mogelijk op een meerderheid rekenen. Het debat wordt maandag voortgezet.

Staatssecretaris Dijksma vindt het niet acceptabel als dieren puur voor het genot van de jager worden gedood. Maar ze geeft geen steun aan het verbod op de jacht, zoals de Partij voor de Dieren voorstelt. Volgens Dijksma kan in de Natuurbeschermingswet worden geregeld dat jagers voorkomen dat dieren onnodig lijden.

Laatste reacties

 • J@gertje

  Ik hoop dat er maandag duidelijkheid komt.
  Dan weet ik in ieder geval of ik ga stoppen met jacht en populatiebeheer.

 • tikka


  Jagertje, beheer en schadebestrijding blijft toch gewoon. Dus waar maak je je druk om?

 • J@gertje

  Waar ik mij druk om maak?
  Ik wordt geen schietknecht van de overheid.
  Geen jacht meer betekend voor mij ook geen schadebestrijding en beheer meer.
  Laat de boel maar uit de klauwen lopen!

 • schoenmakers1

  de boel is al lang uit de klauwen gelopen, maar dat intreseert de overheid helemaal niets, de boer draaid er voor op

 • J@gertje

  Dat weet ik Schoenmakers maar ik ben er wel klaar mee. Als Thieme haar zin krijgt wijk ik uit naar Duitsland. Ik heb ptima mogelijkheden zonder dat ik hier nog achter die schijtganzen aan moet gaan. Het is hier een complete bananen republiek aan het worden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.