Premium
Leonie Vestering, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren, diende het amendement bij de Wet Dieren in. Het effect van de wetswijziging is nog onduidelijk. - Foto: Remco van den Braak AlgemeenAchtergrond

Leonie Vestering (PvdD): kalf moet bij koe kunnen drinken

Reacties

 1. Bij de PvdD weten ze totaal niks van boerderijdieren.Vanmorgen las ik nog een stukje van zo,n PvdD troel.Als het kalf bij de koe wordt weggesleurd staat de moederkoe 3 dagen te loeien en te zoeken naar het kalf.Zo gaat het helemaal niet.Als je het kalf tot melktijd bij de koe laat en je gaat hem melken in de melkstal als ze is gemolken gaat ie wat vreten aan het voerhek een half uur later ligt ie tevrede te herkouwen in de box en naar dat kalf taalt ze niet meer,terwijl dat kalf heerlijk in zijn box ligt te slapen dik in het stro met een volle buik.Helemaal niks zieligs aan bijna zo als in het wild daar verstoppen runderen en herten ook de jongen in het kreupel hout om ze een paar keer per dag te voeden,nu gaan ze een paar keer per dag door de melkstal .

  1. Als kalveren in maart of april worden geboren en in oktober worden gespeend (bij de moeders worden weggehaald) staan de koeien 3 dagen te loeien en te zoeken naar het kalf. Dat zien we bij de zoogkoeien ieder jaar. Bij melkkoeien speelt dit niet omdat de koe en het kalf niet kunnen binden. Bovendien verongelukt het kalf niet in de koeiestal en raakt het niet aan de diaree door een te hoge opname van “moeder”melk.

 2. HELAAS mis ik de verplichte minimale leefomstandigheden van de diersoort MENS. Flesvoeding de 1ste 3 levensmaanden verboden , elk kind heeft recht op borstvoeding van eigen moeder. Natuurlijk is om het kind de 1ste maanden op de huid de hele dag mee te sjouwen, net als in Afrika en Azië en Zuid-Amerika. Qua voeding zijn fruit en groenten verplicht , suiker en alcohol en drugs alleen op doktersrecept. Dat spul is gif en maakt de mens onnatuurlijk agressief of passief. Net zo als mega-stallen zijn mega-transport-middelen/trein/vliegtuig verboden , evenals mega-evenementen als festivals en voetbalstadions. Er is daar veel te weinig ruimte om menselijk natuurlijk gedrag te vertonen. Dieren zijn net mensen, gezellig met zn allen op een kluitje. METEN met 2 maten , RAAR !

 3. Je kunt je stal gaan verbouwen/ aanpassen maar voordat je daarmee klaar bent , moet je weer iets anders. Het gaat niet over het kalf bij de koe maar om de veehouderij weg te pesten. Een wet ‘wegpesten van veehouders’ krijg je niet voor elkaar, bovenstaande zaken wel en die zorgen ervoor dat hetzelfde gebeurd. Boeren boven de 50 zingen het wel uit in ned, de jongere kunnen beter meteen vertrekken.

 4. Misschien had mevrouw Vermaas eens moeten informeren bij de Partij voor de Dieren waarom de reacties op de internetconsultatie slachttaks nog steeds niet openbaar zijn. De reactietermijn is al gesloten op 2 april jl.
  De reacties tonen misschien de zwakte van het wetsvoorstel aan waardoor ze ze niet durven te publiceren. Het is arrogant richting de mensen die een reactie hebben gestuurd en de democratie onwaardig.
  Maar dat krijg je met een one issue club.

 5. honden en kattenbezitters , mogen zeker ook niet meer van huis omdat de dieren constant naar buien moeten kunnen??? (aanpassingen aan het systeem, vrije uitloop ,ook goed te controleren ?). en wat doen we met al die insecten( die er volgens sommige betweters veel te weinig zijn, biodiversiteit noemen ze dat) . betekend dat we na 6 uur in de zomer geen auto mogen rijden zodat we geen dode insecten meer in de gril van de auto krijgen ? nee daar gaat het niet om? we komen via een omleiding tot een kleinere veestapel volgens pvdd. wat ook een streven is. ( begint er op te lijken wat er meer als 8o jaar geleden is gebeurd, toen werd ook een gehele bevolkingsgroep verbannen?). nu te beginnen met de bezittingen en vrijheden af te nemen, zoals met de fosfaatrechten (+/- 8%) enkele jaren geleden, en nu proberen, min of meer gedwongen stikstof en of stikstofruimte afgeven. . vervolgens in stapjes, via nieuwe wetjes vrijheden /beperkingen opleggen ten opzichte van buitenlandse boeren. om de nederlandse boer weg te pesten.

 6. honden en kattenbezitters , mogen zeker ook niet meer van huis omdat de dieren constant naar buien moeten kunnen??? (aanpassingen aan het systeem, vrije uitloop ,ook goed te controleren ?). en wat doen we met al die insecten( die er volgens sommige betweters veel te weinig zijn, biodiversiteit noemen ze dat) . betekend dat we na 6 uur in de zomer geen auto mogen rijden zodat we geen dode insecten meer in de gril van de auto krijgen ? nee daar gaat het niet om? we komen via een omleiding tot een kleinere veestapel volgens pvdd. wat ook een streven is. ( begint er op te lijken wat er meer als 8o jaar geleden is gebeurd, toen werd ook een gehele bevolkingsgroep verbannen?). nu te beginnen met de bezittingen en vrijheden af te nemen, zoals met de fosfaatrechten (+/- 8%) enkele jaren geleden, en nu proberen, min of meer gedwongen stikstof en of stikstofruimte afgeven. . vervolgens in stapjes, via nieuwe wetjes vrijheden /beperkingen opleggen ten opzichte van buitenlandse boeren. om de nedelandse boer weg te pesten.

  1. Schaf paard rijden maar dan als eerste af. Totaal geen levensbehoefte. Die dieren fok verbod opleggen. Ze hebben geen enkel nut tegenwoordig.

 7. Een kalf moet bij de koe. Is het dan wel toegestaan dat een pup op een leeftijd van 7 weken wordt weggehaald bij de moederhond? Hoeveel van deze dieractivisten hebben een hond die als pup is weggehaald bij zijn moeder?

 8. In deze hele discussie zouden ook de arbeidsomstandigheden en de veiligheid van de veehouders en medewerkers meegewogen moeten worden. Daar lees je maar heel weinig over. Dierwelzijn is blijkbaar belangrijker dan “boerenwelzijn”.

 9. ik neem aan dat hondenshows, paarden concoursen, vogeltentoonstellingen dus ook gaan stoppen ? En wat gaan we doen met alle dierentuinen ? En de honden en katten asiel . Allemaal plekken waar dieren geen natuurlijk gedrag kunnen vertonen. En makkelijk te controleren
  En een katten cafe is natuurlijk helemaal niet meer mogelijk, dit staat zo ver van hun natuurlijk gedrag af.
  Als je het zo goed voor hebt met het lot van de dieren dan ben je in mijn ogen verplicht om deze veelal openbare plekken ook aan te pakken. Anders lijkt het wel heel erg op selectief pesten, ga ik me als veehouder gediscrimineerd voelen..

 10. Zit helemaal niet te wachten op die blaaskaken van PvdD. Plaats een artikel over de BBB. Het is altijd het zelfde geneuzel van boerderij.nl

Beheer
WP Admin