Home

Nieuws

'Provincies moeten Nb-aanvragen afhandelen'

Den Haag - De veehouderijvakbonden NMV, NVV en NVP roepen provincies op om ingediende aanvragen voor de Natuurbeschermingswetvergunning (Nb-vergunning) netjes af te handelen.

De vakbonden hebben signalen dat enkele provincies zo min mogelijk vergunningen willen verlenen onder het ouder regime. Op 1 juli gaat het Programma Aanpak Stikstof in werking, waardoor de aanvragen voor Nb-vergunningen anders beoordeeld worden.

Groningen

Volgens Jan Brok van de pluimveehoudersvakbond NVP gaat het in de provincies Overijssel, Drenthe en Friesland goed, maar zou het in de provincie Groningen niet goed gaan. Een woordvoerder van de provincie kon maandag niet inhoudelijk reageren op de opmerkingen van de NVP.

Provincies wachten op PAS

Volgens de vakbonden willen provincies wachten tot het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in werking is. Brok zegt dat ondernemers weloverwogen de beslissing hebben genomen een aanvraag te doen voor 1 juli, dan horen provincies die aanvragen ook af te handelen onder het oude regime.

Aanvragen Nb-vergunning via Aerius

Op 1 juli 0.00 uur gaat het Programma Aanpak Stikstof in werking en kunnen alleen aanvragen voor een Nb-vergunning gedaan met behulp van het rekenprogramma Aerius. Op de website van Aerius wordt gemeld dat in de eerste periode na de inwerkingtreding de website door drukte lastig bereikbaar is.

Of registreer je om te kunnen reageren.