Home

Nieuws 1 reactie

Kamer en kabinet praten verder over belasting

Den Haag - Het kabinet en Tweede Kamer zijn er nog niet uit of en de manier waarop btw-tarieven verhoogd moeten worden of de belasting op arbeid moet worden verlaagd. Er zijn wel partijen voor delen van het plan.

Het CDA in de Tweede Kamer verzet zich tegen elke verhoging van de btw. Fractievoorzitter Sybrand Buma diende een motie van die strekking in. De Partij voor de Dieren vroeg in een motie om een verhoging van de belasting op vlees. Daarmee sloot woordvoerder Esther Ouwehand aan bij een voorstel van GroenLinks, die een vergroening van het belastingstelsel nastreeft. GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver kwam zelf niet met moties, evenmin als ChristenUnie, SGP en de regeringspartijen. Die partijen blijven in gesprek met de regering over de belastingplannen. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zei zich te willen beraden op de positie van zijn partij. Hij vraagt zich af of hij steun wil geven aan een verlaging van de belastingen, als dat niet gekoppeld is aan een echte hervorming van het belastingstelsel.

Of de door PvdD en GroenLinks gewenste vleesbelasting er komt is ongewis. PvdA-leider Samsom zei dat hij de gehaktbalbelasting niet zijn voorkeur had als het ging om vergroening van de belasting.

Eén reactie

  • veldzicht

    Als er een voorstel komt om de boeren te pesten is PvdD er als de kippen bij om het te steunen.trutten.

Of registreer je om te kunnen reageren.