Home

Nieuws 5 reacties

Duijzer vindt bankenbonus onzin

Utrecht - De bonuscultuur bij de banken is onzin. Dat stelt Dirk Duijzer, directeur Coöperatie & Duurzaamheid van Rabobank. In een interview met het Nederlands Dagblad hekelt Duijzer het argument dat je zonder hoge beloningen geen goede mensen kunt krijgen. Daarbij zijn volgens hem banken in de afgelopen decennia losgezongen geraakt van de werkelijkheid.

"Als je de top van de Rabobank 20 procent minder betaalt en de top van de ABN en de top van de ING, dan gaat er niet een weg", is zijn stellige overtuiging. "Waarom moet je weg? Je bent je eigen kwaliteitslabel. Ik wil helemaal niet bij een andere bank werken."

Volgens Duijzer geldt hetzelfde voor topfuncties in andere bedrijfstakken en voor de politiek. "We laten ons opjuinen door consultants en dat soort types, die ons gaan vergelijken met anderen. Maar van vergelijken word je nooit gelukkig."

Laatste reacties

 • kraats

  Inkoppertje voor de Raad van Commissarssen; morgen alle salarissen van de top 20 % korten...

 • glaasje

  Helemaal mee eens. Per direct  20% eraf. En willen ze dat niet, dan kun je vertrekken. Veel harder aanpakken dat volk van de top. Ik vindt dat de salarissen van de top wel met 50% minder kan. Dan komen de salarissen weer in de buurt wat reeel is. Blijft er geld voor de bevolking over. zoals zorg  en dat jongeren weer een hypotheek kunnen krijgen. Er zijn genoeg mensen die die functies voor minder willen doen., en het waarschijnlijk ook nog beter kunnen, want de afgelopen jaren was voor de vele burgers een ramp (crisis) Ik ben al jaren zat van die belachelijke hoge salarissen van top en bestuurders. En dit geldt ook voor de politiek en de top in de zorg

 • juur

  Mee eens Naar rieele bedragen terug brengen  De laagst betaalden  niet meer geld afpakken. Daar zijn hoogst betaalden mee bezig. Zoals in de zorg gebeurt.

 • geen boer

  het grootste probleem hierbij is de doorgeschoten arbeidswetgeving. Dit speelt in alles mee: ontslag, demotie, salariskorting etc. etc. Allemaal ongelofelijk moeilijk, en de kantonrechter maakt wanneer het puntje bij paaltje komt gehakt van alle mooie 'afspraken', 'convenanten' en 'normen'. 
  Dit speelt niet alleen in de hogere echelons, ook het lagere personeel weet al decennia lang perfect misbruik van de wetgeving te maken en gaat met veel te hoge ontslagvergoedingen huiswaarts na jaren ondermaats presteren.

 • cross

  Banken zijn onderdeel van plunderleite beschermt en in stand gehouden door Roverheid, weg ermee en overgaan op circle economy. Geld is nep, wake up

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.