Home

Nieuws 5 reacties

Dijksma: focus bij hulp op kinderen en vrouwen

Utrecht – Bij het terugdringen van honger moeten we ons focussen op kinderen en jonge vrouwen.

Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in een speech bij een Food First conferentie die in het teken van Afrika stond. Ze zei dat seksuele en reproductieve gezondheid "de basis vormen voor gezonde voeding in kinderen", en daarom gepromoot moet worden.

De PvdA-politica vindt ook dat steun moet worden gericht op het weerbaar maken van gemeenschappen, of het nu om weersextremen gaat of om wisselende prijzen. Dijksma zei ook dat samenwerking tussen schakels in de voedselketen moet worden bevorderd, lokale markten moeten worden ontwikkeld en geïnvesteerd moet worden in het versterken van landbouw- en handelsbeleid.

Ten slotte wil Dijksma dat gekozen wordt voor voedselsystemen die ecologisch weerbaar zijn. Zo kan worden afgerekend met de drievoudige bedreiging van klimaatverandering, het uiteenvallen van ecosystemen en de afnemende beschikbaarheid van zoetwater.

Laatste reacties

 • koestal

   Mooie woorden ,maar de realiteit is weerbarstiger  !

 • joohoo

  Kan zo mee in zembla eerst het probleem zelf veroorzaken en vervolgens anderen vertellen dat er dringend een oplossing moet komen.

 • Wim Toornstra


  pffff het is toch wat

 • Jan-Zonderland

  De pil in de pap meekoken in bepaalde gebieden.

 • podolski


  Juist, of de een kind politiek invoeren. Daarmee zijn ze in China in één generatie uit de achterlijkheid gekomen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.