Home

Nieuws 6 reacties

De Heus wint Familiebedrijven Award

Den Haag – Voerconcern De Heus heeft de Familiebedrijven Award 2015 gewonnen.

De broers Co en Koen de Heus namen woensdag de prijs in ontvangst bij een speciale bijeenkomst die werd bijgewoond door koningin Máxima. De jaarlijkse prijs is een initiatief van ondernemer John Fentener van Vlissingen, wiens familie onder meer eigenaar is van premixenbedrijf Nutreco.

De zevenkoppige jury looft De Heus om "de unieke samenwerkingsvorm van de familie binnen het bedrijf. De familiewaarden zijn gericht op continuïteit en consensus" (-)." De jury schrijft dat de onderneming een indrukwekkende groei en ontwikkeling heeft doorgemaakt op basis van eigen vermogen.

Co en Koen de Heus zijn de achterkleinkinderen van Hendrik de Heus, die in 1911 het bedrijf oprichtte. Ze geven gezamenlijk leiding aan de onderneming. In een verklaring zeggen ze trots te zijn op de uitverkiezing, die ze niet alleen zien als waardering voor het bedrijf en de medewerkers, maar ook als een "positief signaal naar de Nederlandse agrarische sector."

In de finale versloeg De Heus graszadenbedrijf Barenbrug, zaadveredelaar Enza Zaden, distilleerder Nolet en Walraven, een producent van installatie-onderdelen. In 2014 werd de prijs toegekend aan de Westland Kaas Groep.

Laatste reacties

 • wmeulemanjr1

  Indrukwekkende groei en ontwikkeling  op basis van eigen vermogen zo schrijft de jury,  hebben ze toch maar mooi goed verdient aan de brokkenvoerende boer(met veel eigen vermogen? )

 • wvb

  Enorme opsteker gefeliciteerd

 • Momfer

  Ja wmeulemanjr1, de meeste brokkenvoerende domme boertjes zijn zelf gewillige melk koeien.

 • XB

  'Positief signaal naar de Nederlandse agrarische sector'!!! De boeren uitkneden en het verdiende snel investeren in de nog agrarisch opkomende landen getuigd weliswaar van goed ondernemerschap, maar kom aub niet met de kreet positief signaal ...... Co en Koen!!!!

 • Makkink

  <h2>@wmeulemanjr1 @cookie @xb Jullie gaat het heel erg goed af om negatief te doen.Waarom hebben jullie geen bewondering voor goede ondernemers?</h2>

   

 • Zandboertje

  Blijkbaar is het alleen goed als de boer verdient. Prima, maar danook weer de brok van 30 jaar geleden gaan voeren. Ontwikkelingen en innovaties komentot stand omdat er iets verdiend wordt, dat kan in het groot soms beter,endaar pluk je dan nu de vruchten van. Wees blij dat er nog familiebedrijven zijn, ipv alleen veel te grote cooperaties waar je toch niets te vertellen hebt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.