AlgemeenNieuws

De Heus wint Familiebedrijven Award

Den Haag – Voerconcern De Heus heeft de Familiebedrijven Award 2015 gewonnen.

De broers Co en Koen de Heus namen woensdag de prijs in ontvangst bij een speciale bijeenkomst die werd bijgewoond door koningin Máxima. De jaarlijkse prijs is een initiatief van ondernemer John Fentener van Vlissingen, wiens familie onder meer eigenaar is van premixenbedrijf Nutreco.

De zevenkoppige jury looft De Heus om “de unieke samenwerkingsvorm van de familie binnen het bedrijf. De familiewaarden zijn gericht op continuïteit en consensus” (-).” De jury schrijft dat de onderneming een indrukwekkende groei en ontwikkeling heeft doorgemaakt op basis van eigen vermogen.

Co en Koen de Heus zijn de achterkleinkinderen van Hendrik de Heus, die in 1911 het bedrijf oprichtte. Ze geven gezamenlijk leiding aan de onderneming. In een verklaring zeggen ze trots te zijn op de uitverkiezing, die ze niet alleen zien als waardering voor het bedrijf en de medewerkers, maar ook als een “positief signaal naar de Nederlandse agrarische sector.”

In de finale versloeg De Heus graszadenbedrijf Barenbrug, zaadveredelaar Enza Zaden, distilleerder Nolet en Walraven, een producent van installatie-onderdelen. In 2014 werd de prijs toegekend aan de Westland Kaas Groep.

Beheer
WP Admin