Home

Nieuws 1 reactie

Huitema: kritiek op Nitraatrichtlijn zwelt aan

Brussel - De Nitraatrichtlijn krijgt in Europa steeds meer kritiek.

Dat stelt Europarlementariër Jan Huitema (VVD). Huitema zegt dat Europarlementariërs uit Duitsland en Frankrijk steeds meer klagen over de Nitraatrichtlijn.

Volgens de VVD'er biedt dat kansen voor de Nederlandse pleitbezorgers voor de toelating van mineralenconcentraten als kunstmestvervangers. Huitema pleit in Europa voor de toelating van mineralenconcentraat kunstmestvervangers. Hij wuift de kritiek van de kunstmestindustrie weg dat bij de productie van mineralenconcentraten veel energie aangewwend moet worden.  Volgens hem is het juist de kunstmestindustrie die veel aardgas verstookt bij de productie van stikstofkunstmest.

Dat de Nitraatrichtlijn internationaal tot meer complicaties leidt heeft ook staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) meermalen gememoreerd. Nederland heeft de derogatie op de Nitraatridchtlijn binnengehaald en moet daarvoor nu ook een rem zetten op de groei van de melkveehouderij. Andere landen hebben die derogatie echter nog steeds niet kunnen realiseren in Brussel.

Eén reactie

  • koestal

    Maar Nederland is vaak Roomser dan de paus

Of registreer je om te kunnen reageren.