Home

Nieuws

Grootste paasvuur van dit jaar in Espelo

Holten - Ook dit jaar gaat het Overijsselse buurtschap Espelo aan de haal met de officieuze titel 'grootste paasvuur van Nederland'.

Met een hoogte van 18 meter laten de bouwers hun concurrenten uit de nabijgelegen buurten in de gemeente Rijssen-Holten achter zich.

Burgemeester en tevens jurylid Arco Hofland ging zaterdag langs bij alle vijf de paasvuren in zijn gemeente. Hoewel de bult in Espelo als grootste werd uitgeroepen, kreeg de buurtvereniging Beuseberg de prijs voor mooiste paasvuur. Hofland krijgt zondagavond de eer om de vijf paasvuren in zijn gemeente te ontsteken.

Ook vorig jaar werd in Espelo het grootste paasvuur gebouwd. Toen was de bult ongeveer 15,5 meter hoog. Dat is niets vergeleken met 2012, toen daar met een hoogte van 46 meter het grootste paasvuur van de wereld werd ontstoken.

Of registreer je om te kunnen reageren.