Home

Nieuws

Besteding waterschapsgelden online bekijken

Den Haag - De Nederlandse Waterschappen besteden in totaal €2,6 miljard afkomstig uit waterschapsbelastingen. De gegevens over de besteding staan in het boekje Waterschapsbelastingen 2015. De gegevens zijn ook digitaal beschikbaar.

Uit de cijfers blijkt dat de waterschapsbelasting voor een voorbeeld agrarisch bedrijf in 2015 met ruim €100 stijgt naar €2.827. Dat betreft een agrarisch bedrijf met opstallen van €400.000, 40 hectare grond en drie vervuilingseenheden.

Huub Hieltjes, bestuurslid Unie van Waterschappen: "Het boekje Waterschapsbelastingen 2015 – het hoe en waarom maakt inzichtelijk hoe de 23 waterschappen de waterschapsbelastingen besteden. In 2015 gaat het om in totaal €2,6 miljard. Dit jaar zijn deze gegevens voor het eerst ook digitaal beschikbaar, via de website waterschapsspiegel.nl." Een goede ontwikkeling volgens Hieltjes: "Vanaf nu zijn voor iedereen, elk moment van de dag en via één website alle gegevens over waterschapsbelastingen beschikbaar."
De waterschappen gebruiken het belastinggeld voor het beheer van 18.000 kilometer waterkeringen, 225.000 kilometer sloten, rivieren en andere watergangen en 7.500 kilometer wegen. Bovendien zuiveren de waterschappen jaarlijks zo'n 2 miljard kuub afvalwater.

Of registreer je om te kunnen reageren.