Home

Nieuws 8 reacties

Kamer wil in debat over natuur-uitingen Timmermans

Den Haag - De meerderheid van de Tweede Kamer wil met staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) in debat over de nationale invulling van Europese natuurregelgeving.

VVD-Kamerlid Bart de Liefde deed een verzoek om in debat te gaan naar aanleiding van uitlatingen van Eurocommissaris Frans Timmermans. De Eurocommissaris heeft gezegd dat niet Europa, maar Nederland zelf de oorzaak is van problemen bij de uitvoering van natuurbeschermingsregels. "Als ik naar Nederland kijk, dan zie ik dat veel problemen ontstaan door de nationale uitvoering en toepassing van Europese regels", aldus Timmermans tijdens een gesprek met Europarlementariërs in Straatsburg. 
De VVD kreeg steun voor het debat van onder andere CDA, SGP, PVV, ChristenUnie, PvdD, SP en GroenLinks.

Laatste reacties

 • alco1

  Zo lijkt het net alsof de VVD steun krijgt. Het is echter de wens om een debat.
  Het zal een getouwtrek worden terweerszijde van Timmerman.

 • a van Gerwen

  Antwoord  is nu al bekend. We zoeken de grenzen op wat met Brusselse wetgeving mogelijk is. Euro commissaris Timmermans ziet het verkeerd, zal het antwoord van Sharon zijn.

 • DJ-D

  Iemand nog goede ideeen voor een beleidsverandering waar makkelijk brede steun voor is?

 • ikkethuis

  wat moet het leven toch makkelijk zijn, als je alles van je af kunt schuiven en een ander de schuld kunt geven 

 • vandenbrand

  een europa is ver weg ook op het natuurbeleid.

 • zon

  Timmermans en Dijksma zijn partij genoten.
  Het komt er dus op neer dat Timmermans zegt dat Dijksma de regels strenger toepast dan wat eigenlijk nodig is.

 • joannes

  Timmermans heeft nu met eigen ogen in die andere EU gekeken, en... is nu tot het inzicht gekomen, dat die NLers, in hun vroomheid, hun eigen agrarische economie om zeep helpen. En dat terwijl die ander EU landen met de zelfde regels de agrarische stand steunen en proberen te ontwikkelen. Het enigste wat men in NL wil ontwikkelen met agrarisch beleid zijn die PvdA beleids voornemens, natuur en dierwelzijn. De Boerenstand wordt niet genoemd, maar nu vervolgd!  

 • PetervanKempen


  Nederland is niet alleen met de relatie boer en natuur de weg kwijt maar helemaal als het om fauna beleid gaat. Getuige de ganzen plaag die mega proporties aanneemt terwijl wij door gefrustreerde ambtenaren met alle denkbare verboden en belemmeringen geconfronteerd worden, en de natuurfreaks onbelemmerde voortplanting van zon beetje alles wat leeft als hoiogste ideaal zien.

  Ik denk dat de CVP in europa en hun EU commissaris daar nu oog voor krijgt en de belangstelling zal alleen maar groter worden als men doorkrijgt dat er miljoenen teruggevorderd kunnen worden die door de TBO's zijn opgevrete4n zonder er ook maar iets op gebied van biodiversiteit voor terug te krijgen.

  Van mij mag het, boontje komt om zijn loontje.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.