Home

Nieuws 6 reacties

Jonge boerenregeling op 1 in agrarisch manifest CU

Zwolle – ChristenUnie vindt dat er een stevige jonge boerenregeling moet zijn in alle provincies, waarmee bedrijfsopvolgers makkelijker het bedrijf van hun ouders kunnen overnemen. Dat staat in het manifest 'Ruimte voor boeren; toekomst voor gezinsbedrijven', dat ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber heeft gepresenteerd op de jaarlijkse ontmoetingsdag van de vereniging voor Christelijke agrariërs, CGMV in Zwolle.

ChristenUnie heeft een vijf-puntenplan opgesteld, waarbij goede bedrijfsopvolgingsmogelijkheden voor jonge boeren op één staat. CU wil tevens voldoende ontwikkelruimte voor boeren in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). "In ruil voor hun inspanningen om de uitstoot te verminderen, moeten boeren ook een substantieel deel van deze ontwikkelruimte kunnen benutten", vindt de partij.
Snel duidelijkheid over de melkveewet staat als derde op de prioriteitenlijst van de ChristenUnie, gevolgd door het realiseren van eerlijke prijzen voor boeren en tuinders. "Boeren die hun nek uitsteken en stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn moeten daarvoor beloond worden. Het is onbegrijpelijk dat de Autoriteit Consument en Markt een prachtig initiatief als de Kip van Morgen afwijst", vindt de partij.

Als vijfde roept de partij op om boeren meer te betrekken bij natuurbeheer.

Laatste reacties


 • Ik ben jonger dan 40, ik heb net het bedrijf over genomen, ik zit langer dan vijf jaar in maatschap en ontvang dus niet de extra 90ha X € 50.- = €4500,- van de jonge boerenregeling. Voor wie is deze regeling nu eigenlijk bedoelt?

 • deer123

  ik zit in het zelfde schuitje kan ook niks ontvangen , dit alles is een wassenneus 

 • veldzicht


  Als je nog even wacht is die jonge boerenregeling helemaal niet meer nodig,en wel om reden dat(hier)niemand  nog kan of wil boer worden,het is hier een boer onvriendelijk  klimaat geworden  alleen goed voor boomknuffelaars en kinderboerderijtjes.

 • juur


  Allemaal regelingen die geld kosten. Goed voor de uitvoerders. Dat is de eerste verdienste.

 • peter85


  De regeling is alleen voor boeren die alleen de zaak runnen en of in maatschap zitten die beide onder de 40 jaar is/zijn.

 • juur


  Er is  al een regeling midden en klein bedrijf aftrek. Dit was er voor 2008 ook niet. Dat hadt ons  toen ook veel belasting gescheelt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.