Home

Nieuws 1 reactie

Green Deal over Green Goods Farm in Groningen

Groningen - De ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu hebben met HarvestaGG, Gasunie, AB Texel, Agrifirm group, provincie Groningen, gemeente Vlagtwedde, LTO-Noord, diverse energie-instellingen en diverse andere partijen een Green Deal getekend die de bouw van een Green Goods Farm mogelijk moet maken.

Op Green Goods Farm moet plantaardige biomassa worden verwerkt tot bouwstenen voor bioplastics, veevoedingsgrondstoffen en organische meststoffen. Bij het project ontstaan 35 arbeidsplaatsen en zullen 200 akkerbouwers worden betrokken. HarvestaGG, gevestigd in Lelystad, verwerkt grassen en andere plantaardige biomassa tot groene brandstof voor de transportsector en duurzame producten voor onder andere de agrarische sector.

Eén reactie

  • agratax2

    Is dit project voor de boer bedoelt of voor de industrie en ter eer en meerdere glorie van de Groene Lobby? Ik mag hopen dat de akkerbouwers er beter van worden en dat niet als zo vaak zij de (te) goedkope grondstoffen mogen leveren, omdat de grote buitenlandse plantage boeren de prijs bepalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.