Home

Nieuws 3 reacties

Dierenwelzijnskieswijzer gelanceerd

Den Haag – Dierenwelzijnsorganisaties hebben een kieswijzer ontwikkeld voor de Provinciale Statenverkiezingen die speciaal gaat over dierenwelzijn.

Op www.dierenkieswijzer.nl worden de politieke standpunten op het gebied van natuurbeheer, jacht en intensieve veehouderij met elkaar vergeleken. De kieswijzer is een initiatief van zeventien dierenwelzijnsorganisaties.
In de kieswijzer zitten stellingen als 'er mogen meer megastallen komen, en 'De provincies moeten plantaardige voedselconsumptie stimuleren'.

"Hoe burgers stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen is voor veel dieren in Nederland letterlijk een zaak van leven of dood. De Dierencoalitie roept daarom iedereen op ook aan de dieren te denken straks in het stemhokje", aldus Dirk-Jan Verdonk, voorzitter van de Dierencoalitie.

Laatste reacties

 • Mozes

  Hebben ze bij de 'dierkieswijzer' ook een stelling over de Oostvaarder Plassen? Bijvoorbeeld de vraag: 'zijn de Oostvaarder Plassen een Nieuwe Wildernis of een dierenconcentratiekamp'.

  Hebben ze ook een stelling over het feit dat dieren in de stad net zo gefrustreerd worden in hun eigenheid en natuurlijke behoeftes als een kip in de vroegere legbatterij?

 • boerrick

  Lekkere vragen ook, die totaal niet inspelen op de emotie van de onwetende mensen.

 • alco1

  Als je een toelichting opvraag blijkt duidelijk dat het een gemankeerde kieswijzer is.

Of registreer je om te kunnen reageren.