Home

Nieuws 4 reacties

Copa Cogeca stapt uit Europees overleg over wolven

Brussel - De Europese boerenorganisatie Copa Cogeca is uit het Europese platform gestapt dat zoekt naar oplossingen bij problemen die kunnen ontstaan met groot wild als wolven en bruine beren.

"De zorgen die boeren hebben over aanvallen van deze dieren op hun vee worden genegeerd", zegt Copa Cogeca over de reden van vertrek uit het platform. Copa Cogeca vreest dat vee en de plattelandsbevolking risico lopen. In Europa wordt het aantal beren nu geschat op 17.000, daarnaast zijn er 12.000 wolven en 9.000 lynxen. Het aantal aanvallen van deze dieren op landbouwhuisdieren neemt toe, net name in Frankrijk, Zweden en Finland. Ook in andere lidstaten wordt overwogen om het grote wild weer te introduceren.

Laatste reacties

 • Boekhoudbureau Van Lagen

  Fijn, dat jullie dit toestaan.
  Prettig te lezen.
  Vr. gr.
  van Lagen

 • ed12345

  Copa Cogeca heeft gelukkig een duidelijk beeld maar ik kan me voorstellen als je met lieden als heer Wams moet proberen te onderhandelen dat het geduld op een gegeven moment ten einde is

 • joannes

  Is het toeval dat er een aandoenlijke foto van een Moederlijke Wolf met een Pup bij geplaatst is? Waarom geen aangevreten kadaver van een kalvende koe met een half kalf ? Of sterker, een aktie van Wolven die een kudde schapen bloedig aanvalt en uitmoord? Dat is de realiteit die Copa Cogeca onder ogen wil brengen, maar ook de realiteit die door de Burgers democratisch ontkent moet worden.

 • ed12345

  Ze moeten die democratische regeerders maar een poosje hier in Canada los laten in de bosrijke streken liefst te voet dan wil ik helemaal niet zeggen dat ze dan ten prooi vallen maar de kans dat ze hen echt tegenkomen is dan wel redelijk groot ,dan wordt wel ontzag voor de wolf ingeboezemd en het verlangen ze in NL ook te hebben wordt dan wel getemperd

Of registreer je om te kunnen reageren.