Home

Nieuws 1 reactie

Alweer nieuwe financieel directeur Vion

Boxtel – Joost Sliepenbeek (51) volgt per 1 mei Jacques Straathof op als financieel directeur van vleesconcern Vion Food. Straathof vertrekt niet meteen maar legt zich voorlopig toe op een aantal strategische verbeteringsprojecten en zal tevens zorg dragen voor een goede overdracht aan zijn opvolger.

Sliepenbeek komt over van de Van Gansewinkel Groep, een bedrijf dat onder meer afval verwerkt.

Vion maakt niet bekend waarom Straathof terugtreedt. Duidelijk is wel dat interim-CEO Tom Heidman op diverse plekken eerder samenwerkte met Sliepenbeek. In januari maakte CEO Michiel Herkemij zijn vertrek bekend. Samen vormden Herkemij en Straathof het hoofdbestuur van de slachterij. Straathof, die carrière maakte in de retail,  trad in mei 2014 aan als financieel directeur. Hij volgde toen Kenaad Tewarie op, die na amper zes maanden met ruzie en een ontslagvergoeding van €500.000 vertrok.

Het vertrek van Straathof wordt door Vion 'een volgende stap in de vorming van een nieuwe leiding' genoemd. Het aanpassen van de Raad van Commissarissen in 2014 zou ook zo'n stap zijn geweest.  In het persbericht heeft voorzitter van de Raad van Commissarissen Sipko Schat niets dan lof voor Straathof, die volgens hem 'een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de verbeterde resultaten.' Straathof schoffeerde diverse malen de banken door te zeggen dat ze Vion in bijzonder beheer houden omdat dit lucratief voor ze is.

Sliepenbeek begon zijn loopbaan bij De Vleeschmeesters, dat later door Vion Food is overgenomen. Zijn loopbaan voerde hem verder langs diverse leidinggevende functies binnen Ahold en hij was CFO bij onder andere Albert Heijn, Ahold, Hema en C1000. "Met Joost Sliepenbeek, met wie ik bij diverse bedrijven succesvol heb samengewerkt, halen we niet alleen een kundig professional binnen die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend als CFO, maar hij brengt ook waardevolle ervaring in de retail- en voedselsector met zich mee", zegt Heidman.

"Zijn ervaring binnen grote retailorganisaties in combinatie met zijn kennis van de financiële sector is onmisbaar voor de taak waarvoor Vion Food zich momenteel ziet gesteld. In de jaren dat ik met Joost heb samengewerkt, ben ik bovendien onder de indruk geraakt van zijn vermogen teams te mobiliseren en mensen achter zich te krijgen."

Vion Food streeft ernaar rond de zomer een nieuwe CEO te benoemen.

Eén reactie

  • joannes

    Die motivatie staat waarschijnlijk in de zin ¨ben ik bovendien onder de indruk geraakt van zijn vermogen teams te mobiliseren en mensen achter zich te krijgen¨ In crisis moet je verenigen in plaats van (schuld) verdelen!

Of registreer je om te kunnen reageren.