Home

Nieuws 1 reactie

Grenswaarde PAS-melding Alde Feanen verlaagd

Rond het Friese natuurgebied Alde Feanen moeten weer Natuurbeschermingswetvergunningen worden aangevraagd, als de stikstofdepostie hoger is dan 0,05 mol per hectare per jaar.

Het bureau voor het Programma Aanpak Stikstof (PAS) meldt dat het doen van meldingen (tot 1 mol stikstofdepositie per hectare per jaar) voor bedrijfsontwikkelingen via het reken- en meldprogramma Aerius op internet maar 3 dagen mogelijk is geweest na de openstelling op 15 december.

Alleen beperking voor Alde Feanen

Met het opschonen van het Aerius-register is het in en rond bijna alle Natura 2000-gebieden weer mogelijk te volstaan met een melding van nieuwe activiteiten, als de stikstofbelasting op de natuurgebieden beperkt blijft. Alleen rond Alde Feanen geldt nu weer een beperking.

Eén reactie

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.