Home

Nieuws laatste update:11 dec 2015

Ganzen virtueel vangen en écht opeten

Ganzenvlees is er in overvloed vanwege de bestrijding van ganzen. Om consumenten te bewegen dit vlees te kopen, is de campagne 'Ga voor Gans' bedacht. De klant kan online 'jagen' en ganzenvleesproducten bestellen.

De bestrijding van ganzen levert een groot aanbod op van een nieuwe wildsoort: ganzenvlees. De vraag kan dit aanbod niet bijbenen. Alleen al in Noord-Holland worden in 2016 naar verwachting 100.000 ganzen gevangen of geschoten. Een overaanbod dreigt alleen al in die regio van 20.000 ganzen.

Zonde om niet op te eten

Zonde om die niet op te eten, vinden ze bij onder meer kennis- en adviesbureau CLM en agrarische natuurvereniging Water, Land en Dijken. Daarom startten ze in samenwerking met handelaren en horeca-ondernemers de campagne 'Ga voor Gans' om het eten van wildeganzenvlees te promoten.

Online jagen en bestellen

Donderdagmiddag is in het restaurant InStock, dat zich specialiseerde in het opdienen van 'waste food', de presentatie van een interactieve, ietwat ludieke website voor ganzeneters: www.gavoorgans.nl. De klant kan online ganzen jagen en pakketten met ganzenvleesproducten thuis laten bezorgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.