Premium
Ganzen in Friesland, de provincie met de meeste ganzen en ook de meeste schade. Pluimveehouders vrezen infectiedruk in verband met vogelgriep. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenAchtergrond

Koppelafschot moet toename grauwe gans keren

Reacties

  1. Zou de overheid nu wakkrer worden en tot de conclusie komen dat wilde dieren beschermen prachtig is, doch zonder begrenzing aan het aantal dat in ons kleine landje mogeijk is eerst vast te stellen. Nu de ganzen en bevers straks de wolven of welke ander aaibaar dier ook dat volgens de actie groepen beschermd moet worden en waar de schade voor rekening van een enkle “pechvogel” komt. Dit heet in GL en andere Linkse groeperingen ” Eerlijk delen van de lasten de benadeelde beduidend meer dan rest”.

  2. Kijk, die drone lost niet op, evenals de andere vormen van verjagen. De ganzen die wij met duizenden mogen verwelkomen op ons land laten zich niet meer verjagen door mensen, quad, hond, linten, knalapparaat, ze zijn eraan gewend. De drone verjaagt de ganzen wel even naar de buren, die je daar niet dankbaar om zullen zijn, maar draai je om en ze zijn er weer. De populatie moet snel en effectief worden aangepakt en verminderd. Stop met dat jarenlang wauwelen en geld besteden aan non-oplossingen, stop met geldverslindende onderzoeken en doen eindelijk iets voor het laatste gras is weggevreten inclusief de kruiden en bloemen en trouwen de grutto en de kievit het ook gezien houden op door de ganzen vervuilde en overheerste percelen.

  3. “Centrum voor Landbouw en Milieu” is al vele jaren “CLM Onderzoek en Advies”. Ik wil de auteur/webredacteur vriendelijk vragen dit aan te passen.

Beheer
WP Admin