Home

Nieuws

Rentekorting boeren SMK-keurmerk

Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) gaan rentekorting verlenen op leningen aan bedrijven die het SMK-keurmerk hebben en duurzaam willen investeren.

Het keurmerk toont volgens de banken aan dat de ondernemers bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De rentekorting kan oplopen tot 1,2 procent bij nieuwe financieringen.

Impactlening

De lening die Rabobank en EIB samen gaan aanbieden, heet een 'impactlening'. De gedachte is dat banken niet ver genoeg gaan door alleen niet te investeren in slechte activiteiten, zoals de sigarettenindustrie of nucleaire wapens, maar ook met leningen een positieve bijdrage kunnen leveren aan mens, milieu en dieren. De lening is bedoeld voor het MKB en middelgrote beursgenoteerde bedrijven.

Niet alleen investeren in bedrijf

"Ondernemers die duurzaam investeren, investeren daarmee niet alleen in de toekomst van hun onderneming", aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven bij de Rabobank. "Met de impactlening kunnen we als eerste Nederlandse grootbank duurzaam gedrag van zakelijke klanten financieel belonen." De lening past bij eerder aangekondigd beleid van de Rabobank, dat steeds meer goed gedrag wil belonen.

Milieukeur en Maatlat Duurzame Veehouderij

SMK ontwikkelt en beheert onder meer het keurmerk Milieukeur en certificatieschema's zoals Maatlat Duurzame Veehouderij en Plusstal. De keurmerken worden verstrekt aan zowel producenten als afnemers.

Rabobank is met afstand de grootste kredietverschaffer van de Nederlandse land- en tuinbouw, terwijl de EIB door EU-lidstaten is opgericht om economische ontwikkeling in de EU te stimuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.