Home

Nieuws 9036 x bekeken

Mestverwerking berekenen met rekenmodel van Boerderij

Met het ‘Rekenmodel Mestverwerking’ van Boerderij kunt u zelf de berekening maken voor uw eigen bedrijfssituatie. Door het invullen van de melkvee-aantallen, uw grond en de melkfosfaatreferentie berekent het model hoe groot het fosfaatoverschot is en hoeveel daarvan u moet verwerken.

Met het 'Rekenmodel Mestverwerking' van Boerderij kunt u zelf de berekening maken voor uw eigen bedrijfssituatie. Door het invullen van de melkvee-aantallen, uw grond en de melkfosfaatreferentie berekent het model hoe groot het fosfaatoverschot is en hoeveel daarvan u moet verwerken. Indien van toepassing en bekend kunt u ook het voordeel van de bedrijfsspecifieke excretieberekening invullen. Het resultaat wordt dan meegenomen in de berekening. Ook is het mogelijk om de fosfaatproductie van andere diersoorten in te vullen.

Wilt u uitleg over het rekenmodel? Meld u dan aan voor het webinar mestverwerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.