Home

Nieuws 1 reactie

CDA: oog voor boeren bij natuurbeleid

De economische levensvatbaarheid van landbouwbedrijven mag niet in gevaar komen door extra inspanningen voor het behoud van biodiversiteit. Dat stelt CDA-politicius Annie Schreijer-Pierik samen met haar Vlaamse collega Tom Vandenkendelaere.

De twee Europarlementariërs willen de scherpe kanten afhalen van een voorstel van rapporteur Mark Demesmaeker (Europese Conservatieven), over de biodiversiteit in de Europese natuurgebieden.

Biodiversiteitsbeleid

Schreijer-Pierik stelt dat het voor het draagvlak voor het natuurbeleid van belang is dat de sociale en economische rol van directe belanghebbenden worden betrokken bij het biodiversiteitsbeleid. Dit beleid is gericht op het behoud van een zo groot mogelijke verscheidenheid van flora en fauna. Daarbij moet rekening worden gehouden met de regionale belangen, aldus de christen-democraten.

Schreijer-Pierik stelt voor een oproep aan de Europese Commissie te schrappen, om te komen tot een Europees netwerk van natuurgebieden.

Eén reactie

  • MarcelR

    Als eerste het scheurverbod er maar af of de boeren compenseren die er mee te maken hebben.
    Deze situatie is onwerkbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.