Home

Nieuws

Andriukaitis verwelkomt akkoord novel foods

Voor de toelating van nieuwe voedingsmiddelen ligt een akkoord in Brussel. Europees Commissaris Vytenis Andriukaitis (Gezondheid en Voedselveiligheid) reageerde maandag verheugd op het bereikte compromis tussen het Europees Parlement en de Europese Raad.

Met de nieuwe regelgeving voor nieuwe voedingsmiddelen (novel foods) wordt het eenvoudiger om voedingsmiddelen op de markt te brengen die tot 1997 nog niet op de markt waren.

Gunstig voor agrifood-industrie

De aanpassingen komen vooral de agrifood-industrie ten goede, aldus Adriukaitis. Hij benadrukt benadrukt dat de voedselveiligheid gegarandeerd is, onder andere door de beoordeling van nieuwe voedingsmiddelen door de Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa.

Voor voedingsmiddelen die buiten de Europese Unie al lang op de markt zijn, maar nieuw zijn voor de EU gelden aangepaste regels.

Of registreer je om te kunnen reageren.